vineri, 5 februarie 2010

Papanasi





Foarte usor de facut acest desert, si nici ingredientele nu sunt costisitoare.

Necesarul este urmatorul:
500 gr branza de vaci
3 oua
3 linguri gris
3 linguri faina
coaja de la o lamaie
2 pliculete zahar vanilat

Pentru servire mai avem nevoie de:
smantana
zahar pudra
dulceata


Se separa galbenusurile de albusuri.
Se bat albusurile spuma.
Branza se freaca bine cu galbenusurile, faina, grisul, un praf de sare, zahar vanilat si coaja de lamaie.
La sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
Daca vi se pare ca, coca rezultata este prea moale mai adaugati 1-2 linguri de faina.












Se incinge uleiul in tigaie.
Se fac galustioare turtite de papanas, se gauresc cu degetul si se pun la prajit in uleiul foarte incins.






Se servesc cu smantana, zahar pudra si o lingurita de dulceata.





Sa aveti pofta!!!

4 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF