vineri, 19 februarie 2010

Placinta cu mere


Pentru coca avem nevoie de:
2 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
6 linguri lapte
1 praf de copt
zahar vanilat
600 gr faina




Pentru umplutura avem nevoie de:
2 kg mere
5-6 linguri zahar (dupa cat de dulce mancati)
pesmet
scortisoara
zahar vanilat
coaja de la o lamaie rasa (sau portocala)
esente



Coca se face astfel: ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin.



Se framanta o coca potrivit de tare. Se lasa deoparte si ne ocupam de mere.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Dupa ce le-am ras pe toate, se ia in mana si se strang foarte bine sa iese sucul. Sucul nu il aruncam pe tot, mai pastram putin intr-un pahar.
Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, esentele, lamaia, scortisoara si pesmetul.
































Coca se imparte in doua parti. Se i-a prima parte, se intinde cu sucitorul si se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt. Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde si ea cu sucitorul si se aseaza peste mere in tava. Se unge cu sucul de mere pe care l-am oprit in pahar, si se fac gauri cu furculita. Se da la cuptor la 175 grade pana devine aurie.
































Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 30 minute apoi o portionam. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.




Delicioasa!!!

9 comentarii :

  1. arata de milioane prajiturica ta.nu dai de pomana putin ca e pofta mare.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah! Sa o incerci ca este super buna...dau si de pomana. Te astept pe la mine la o cafea cu placinta...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gâteau aux pommes magnifique. Bravo!!
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna placintica ta cu mere.esti o harnicuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Din sucul de mere nu se arunca nici un strop. Se unge prajitura, iar restul se bea rece :)
    Tocmai am facut si eu o prajitura asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tava dreptunghiulara de la cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF