Necesarul pentru ciorba de vitel este:
1 kg carne de vitel
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
4-5 cartofi
1 dovlecel
1 ardei gras mare
telina
rosii sau rosii in bulion
sare, 1 foaie de dafin
1 lingura vegeta
bors
smantana
leustean sau tarhon
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce a dat 2-3 clocote, se arunca apa se spala carnea si se pune din nou la foc in apa curata.
Se fierbe la foc min cca 1 ora si jumatate.
Se adauga radacinoasele taiate marunt, adica morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa. Se adauga o lingura de vegeta, foaia de dafin si se lasa la foc mic inca 30 min.
Se adauga si cartoful taiat cubulete, ardeiul gras, dovlecelul, si apoi rosiile.
Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute, si spre final se acreste cu bors.
La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.
Se serveste cu smantana.
Sa ne fie de bine!!
Miam miam, arat bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura! Este si bunaaaa rau....fierbinte si cu ardei iute binenteles...:-)
RăspundețiȘtergereArata asa de buna!(si poza arata grozav!)
RăspundețiȘtergereAm niste premii pentru tine!
Iti doresc un weekend placut si "Happy Valentine's Day!"xxx
Am venit la tine in vizita si mi-a placut asa ca voi mai reveni.
RăspundețiȘtergerePe curand si o seara buna!
Carmen multumesc pentru premii!!
RăspundețiȘtergereMaria, ma bucur foarte mult ca ai ajuns pe blogul meu, si te mai astept cu drag!!
RăspundețiȘtergereLa necesar presupun ca in loc de 4-5 morcovi trebuiau sa fie 4-5 cartofi ... nu-i asa ?
RăspundețiȘtergereAsa este anonim...:-) Se pare ca m-am grabit.
RăspundețiȘtergeremultumesc pt reteta! Familia a fost tare incantata . Un an nou cu sanatate si .... multe retete delicioase!
RăspundețiȘtergereJoana ma bucur ca v-a placut, este pe primul loc la noi in familie. Sarbatori fericite si multa sanatate! Te pup!
RăspundețiȘtergerePe langa faptul ca esti foarte talentata esti si foarte draguta! Iti urez numai bine! Multumesc pentru reteta! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri!
ȘtergereNaina, spune-mi, te rog, daca am carne de manzat trebuie sa o fierb tot o ora si jumatate in apa curata sau mai mult? Multumesc anticipat. Claudia
RăspundețiȘtergereClaudia carnea se fierbe pana se inmoaie si incepe sa cada de pe oase. Eu o fierb si mai mult cateodata, secretul este sa fiarba la foc mic numai asa va fi ciobita gustoasa si limpede.
ȘtergereIti multumesc frumoooosss! Te pup
RăspundețiȘtergere