Aluatul:
200 gr faina
1 ou
120 gr unt
un strop de sare
Umplutura:
4 mere
100 gr stafide
3 oua
400 ml smantana
4 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
Pentru aluat procedan astfel: cerne faina si in mijloc pune oul, praful de sare si untul. Framanta repede pana ce aluatul devine omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 1 ora.
Din aluat se intinde o foaie potrivit de groasa, cu care se tapeteaza o forma de tarta unsa cu unt. Preseaza bine foaia pe fundul tavi si inteapa din loc in loc cu furculita.
Aseaza merele deasupra curatate si taiate felii si stafidele.
Bate ouale cu smantana, zaharul si praful de budinca. Toarna acest amestec peste mere ci coace la cuptor la 170 grade cca 30-40 minute.
Foarte buna!!
naina si eu ma pregatesc sa fac o tarta asa ca ma inspir un pic ca ti-a iesit foarte reusita.pup
RăspundețiȘtergereMerci Sarah!
RăspundețiȘtergeream facut aceasta reteta azi; la blat as mai fi adaugat 100 gr zahar si un varf de cutit de amoniac,din ingredientele mentionate in reteta se simte lipsa zaharului , in rest totul e ok; de preferat sunt merele ionatane.
RăspundețiȘtergereluminita
Luminita eu o fac asa, si mi se pare totusi dulce...acum fiecare pune dupa cat de dulce mamanca..Multumesc oricum pentru sugestii.
RăspundețiȘtergeream facut tarta asa cum e reteta data aici si este foarte buna
RăspundețiȘtergereAsa este flori, este delicioasa. Sa o incerci si cu piersici din compot...este un deliciu!!!
RăspundețiȘtergereArata super bine! Se poate face si cu aluat frantuzesc?!!
RăspundețiȘtergereAm facut-o aseara...delicioasa.
RăspundețiȘtergereCe fel de smantana folosesti, dulce ptr frisca sau smantana normala, acra??
RăspundețiȘtergereSmantana normala. Scuze de raspunsul intarziat.
ȘtergereAm facut o acu
RăspundețiȘtergereCum a iesit?
Ștergere