vineri, 26 februarie 2010

Tarta cu mere


Aluatul:
200 gr faina
1 ou
120 gr unt
un strop de sare

Umplutura:
4 mere
100 gr stafide
3 oua
400 ml smantana
4 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie

Pentru aluat procedan astfel: cerne faina si in mijloc pune oul, praful de sare si untul. Framanta repede pana ce aluatul devine omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 1 ora.










Din aluat se intinde o foaie potrivit de groasa, cu care se tapeteaza o forma de tarta unsa cu unt. Preseaza bine foaia pe fundul tavi si inteapa din loc in loc cu furculita.



Aseaza merele deasupra curatate si taiate felii si stafidele.



Bate ouale cu smantana, zaharul si praful de budinca. Toarna acest amestec peste mere ci coace la cuptor la 170 grade cca 30-40 minute.













Foarte buna!!

12 comentarii :

  1. naina si eu ma pregatesc sa fac o tarta asa ca ma inspir un pic ca ti-a iesit foarte reusita.pup

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut aceasta reteta azi; la blat as mai fi adaugat 100 gr zahar si un varf de cutit de amoniac,din ingredientele mentionate in reteta se simte lipsa zaharului , in rest totul e ok; de preferat sunt merele ionatane.

    luminita

    RăspundețiȘtergere
  3. Luminita eu o fac asa, si mi se pare totusi dulce...acum fiecare pune dupa cat de dulce mamanca..Multumesc oricum pentru sugestii.

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut tarta asa cum e reteta data aici si este foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este flori, este delicioasa. Sa o incerci si cu piersici din compot...este un deliciu!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super bine! Se poate face si cu aluat frantuzesc?!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut-o aseara...delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fel de smantana folosesti, dulce ptr frisca sau smantana normala, acra??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smantana normala. Scuze de raspunsul intarziat.

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF