marți, 16 februarie 2010

Branzoaice


Pentru aluat avem nevoie de:
800 gr faina
150 gr unt
250 ml lapte
2 oua
5 linguri zahar
50 gr drojdie proaspata
zahar vanilat

Pentru umplutura:
1 kg branza de vaci
2 oua
zahar dupa gust 
zahar vanilat
stafide
esente
coaja de la o lamaie rasa


Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut (sa nu fie foarte cald pentru ca drojdia nu mai creste),si o lingura de zahar. Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.
Faina se cerne si se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul.
Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas. Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina. Se framanta pret de 15-20 minute iar apoi se lasa la crescut 1 ora.



Cat timp aluatul este la crescut, se face umplutura, adica branzica de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de portocale cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
Sa nu uitam sa aprindem cuptorul...:-)

 
 

Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Se taie patrate mari si se impletesc astfel: se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptor.
 
  

Si iata rezultatul:
Mai era putin si ieseau din tava....:-))


4 comentarii :

  1. OMG! Ce pofta mi-ai facut... Nu am mai mancat branzoaice de cand eram mica :))O sa le fac cu ricotta ca branza de vaci ca la noi,mai greu...Imi place muuult de tot ce gasesc la tine,deja am o lista cu "must do" :) si multumesc de vizita,scumpa! O zi minunata iti doresc,pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super felicitari.Nu am mai vazut pe nicaeri impleteala asta.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF