Rucola face parte din familia cruciderelor, fiind soră de sânge cu varza, broccoli și conopida, deci a moștenit o avere anticancerigenă considerabilă.
Este o sursă importantă de vitamine A și C, precum și de vitamina K.
Consumul de rucola regleaza colesterolul, ajuta digestia si reduce anemia. Sper ca aceste lucruri va vor convinge sa o consumati cat mai des posibil.
Este delicioasa, avand un gust usor picant.
Ingredientele sunt in functie si de ce ii place fiecaruia.
Eu am folosit astazi urmatoarele:
100 gr rucola
5 rosii cherry taiate in sferturi
30 gr branza albastra ( merge foarte bine si cu mozzarella) cubulete
cateva alune de padure
6 prune uscate taiate potrivit de mari
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
3 frunze de busuioc proaspat
sare, piper dupa gust
Intr-un castron mic punem otetul cu frunzele de busuioc tocate si uleiul de masline.
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat.
Salata merge consumata si langa alte preparate.
Punem restul ingredientelor intr-un vas, turnam dresingul peste acestea si amestecam. Asezonam cu sare si piper si servim imediat.
Salata merge consumata si langa alte preparate.
Daca tineti post, nu mai puneti branza.
Pofta buna!
si mie imi place rucola,asa ca iti propun sa incerci sa pui si 2-3 picaturi de ulei de susan,sa vezi ce bunatate iese!
RăspundețiȘtergerePansy nu am ulei de susan, dar o sa cumpar sa incerc si varianta asta.
RăspundețiȘtergereSuper sanatoasa! Place!
RăspundețiȘtergere