vineri, 18 noiembrie 2011

Ciocolata de casa


Ciocolata de casa este un dulce pe care nu l-as refuza niciodata.
Cum si baiatul meu este fan declarat al acestui dulce, am cautat pe net o reteta buna si am gasit-o la Antonina, adica AICI. Multumesc Anto!!

Ingredientele sunt:
450 gr zahar
150 ml apa
150 gr unt
esenta de vanilie
500 gr lapte praf
50 gr cacao daca vreti si ciocolata neagra

Intr-o oala puneti la fiert apa cu zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasati inca 5 minute. 
Luati apoi vasul de pe foc si adaugati untul taiat bucatele si vanilia (sau ce aroma preferati).
Amestecati pana cand se topeste tot untul. 
Puneti laptele praf si amestecati repede si bine. 
Daca vreti si ciocolata neagra, luati jumatate din compozitie si amestecati-o cu cacao.
Daca va place ciocolata cu alune, nuci sau stafide, acum este momentul sa le puneti. Eu am ales sa o fac simpla.
Turnati ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau in forme de silicon asa cum am facut eu.

Se da la rece 4-5 ore, iar apoi se consuma toataaaa pana la ultima bucatica....:-)))

Delicioasa!!!



40 de comentarii :

  1. Pe mine ma nauceste ciocolata.
    Mi se pare dulcele suprem!
    Daca mai e si de casa... mmmmmm!!!
    Si cu forme asa dragute - nu prea imi vine sa refuz :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Naina mi-ai atins cel mai sensibil punct.... Sunt topita dupa ciocolata de casa.... pentru ca mananc prea multa o data ma tem sa o fac :)). Arata demential in formele acelea....

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am facut aseara ciocolata de casa!
    E foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata excelent! Chiar ma gandesc si eu sa fac ciocolata de casa de Sarbatori!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. De sarbatori merge la fix, poate mai repet si eu experienta si vin cu poze mai frumoase..:-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba ti-a iesit! Am facut si eu o data si am trecut-o traume.

    RăspundețiȘtergere
  7. Naina, am facut si eu saptamana asta, dar recunosc ca a ta este apetisanta. Nu am avut timp sa o postez, urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare rau, dar celor care se semneaza cu Anonim, nu pot sa le raspund.

    RăspundețiȘtergere
  9. Naina, daca intreaba cat sta in cuptor de aia a semnat anonim! Eu insa sunt impresionata ce bine arata in formele astea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Elena sunt foarte frumoase formele..:-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Vaaai, cat am putut sa rad... :)))) Eu o tin de obicei in cuptor cam 3,5 ore la 250°C. :))) Offf, off... Arata minunat ciocolata ta! Si eu am in gand o ciocolata de casa cu nuci de o bucata buna, cred ca in curand ii vine randul. Pupicei! PS: Imi plac la nebunie formele si mie. xoxo

    RăspundețiȘtergere
  12. Demential ti-au iesit bucatile !! Te invidiez maxim pentru forme ;)) De cand tot zic ca-mi iau si apare altceva ;) Ma bucur tare ca ti-a placut! pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Anaaa mi-ai vandut secretul...:-)).
    Uite Anonim ca ti-a raspuns Ana MAria Ciolacu..... Parerea mea este sa o tii cam 3 ore totusi, sa nu se arda.

    RăspundețiȘtergere
  14. arata minunat! foarte dragute formele :*

    RăspundețiȘtergere
  15. :))))))) Ahhh, deci asta a fost faza zilei... :)))) Imi pare rau ca am dezvaluit secretul de familie... Data viitoare te las pe tine sa raspunzi, dar dehhh, am zis sa contribui si eu cu ceva, din experienta personala. :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ana considera-te ca facand parte din familia mea...chiar insist sa mai raspunzi...Te puuup!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. yami ,yami,cuvintele sunt de prisos......Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte buna! Si ce dragute arata in formele alea! Pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata bestial!
    Chiar ieri am facut si eu ciocolata de casa dar oricat m-am chinuit cu amestecatul tot a ramas cu cocoloase de lapte praf :(
    ai vreun secret?

    RăspundețiȘtergere
  20. Camy nu am nici un secret. Eu fac exact cum am scris acolo si nu face cocoloase deloc.

    RăspundețiȘtergere
  21. imi place ciocolata de casa, Naina ai ales o reteta foarte delicioasa.....imi place!!!!..:-*

    RăspundețiȘtergere
  22. Super. Cred ca e mai buna decat reteta pe care o stiam eu. Ca sa nu faca cocoloase eu amestec bine laptele praf cu cacao intr-un castron inainte de a le adauga.

    RăspundețiȘtergere
  23. E foarte buna si sanatoasa , prin faptul ca stim ce ingrediente punem, ca nu are tot felul de E-uri

    RăspundețiȘtergere
  24. Răspunsuri
    1. Anonim se pare ca tu ai treaba si eu te retin....altceva nu ai de facut decat sa intri pe bloguri culinare?

      Ștergere
    2. Are, altceva de facut! Sa invete sa scrie, dar se pare ca are alte preocupari. Pacat! Eu am ramas in admiratie pentru forme si nu m-am plictisit inca, asa ca va trebui sa gasesc neaparat niste forme asemanantoare macar.

      Ștergere
    3. Am luat azi din carrefour la fel de frumoase, tot din silicon (nu sunt anonimul de mai sus :)

      Ștergere
    4. Sa ne spui cum ti-a iesit....Poate te si semnezi...:)

      Ștergere
    5. Inca nu le-am facut. Iar de semnat incerc acusi sa vad daca reusesc :)

      Ștergere
    6. Am incercat si eu. Delicioasa, toata familia a apreciat ciocolata!

      Ștergere
    7. Si in familia mes este foarte apreciata.

      Ștergere
  25. eu de cate ori fac imi iese diferit... de cele mai multe ori prea moale...

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF