Ciocolata de casa este un dulce pe care nu l-as refuza niciodata.
Cum si baiatul meu este fan declarat al acestui dulce, am cautat pe net o reteta buna si am gasit-o la Antonina, adica AICI. Multumesc Anto!!
Ingredientele sunt:
450 gr zahar
150 ml apa
150 gr unt
esenta de vanilie
500 gr lapte praf
50 gr cacao daca vreti si ciocolata neagra
Intr-o oala puneti la fiert apa cu zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasati inca 5 minute.
Luati apoi vasul de pe foc si adaugati untul taiat bucatele si vanilia (sau ce aroma preferati).
Amestecati pana cand se topeste tot untul.
Puneti laptele praf si amestecati repede si bine.
Daca vreti si ciocolata neagra, luati jumatate din compozitie si amestecati-o cu cacao.
Daca va place ciocolata cu alune, nuci sau stafide, acum este momentul sa le puneti. Eu am ales sa o fac simpla.
Turnati ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau in forme de silicon asa cum am facut eu.
Se da la rece 4-5 ore, iar apoi se consuma toataaaa pana la ultima bucatica....:-)))
Delicioasa!!!
Pe mine ma nauceste ciocolata.
RăspundețiȘtergereMi se pare dulcele suprem!
Daca mai e si de casa... mmmmmm!!!
Si cu forme asa dragute - nu prea imi vine sa refuz :D
Naina mi-ai atins cel mai sensibil punct.... Sunt topita dupa ciocolata de casa.... pentru ca mananc prea multa o data ma tem sa o fac :)). Arata demential in formele acelea....
RăspundețiȘtergereSi eu am facut aseara ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergereE foarte buna!
m-ai naucit cu ciocolata asta !
RăspundețiȘtergereArata excelent! Chiar ma gandesc si eu sa fac ciocolata de casa de Sarbatori!
RăspundețiȘtergerePupici
De sarbatori merge la fix, poate mai repet si eu experienta si vin cu poze mai frumoase..:-)
RăspundețiȘtergereSuperba ti-a iesit! Am facut si eu o data si am trecut-o traume.
RăspundețiȘtergerecu adevarat delicioasa :)
RăspundețiȘtergereMinunate... pup!
RăspundețiȘtergereNaina, am facut si eu saptamana asta, dar recunosc ca a ta este apetisanta. Nu am avut timp sa o postez, urmeaza.
RăspundețiȘtergerepai cat o tii in cuptor ?
RăspundețiȘtergerenu se baga la cuptor:))))
ȘtergereImi pare rau, dar celor care se semneaza cu Anonim, nu pot sa le raspund.
RăspundețiȘtergereNaina, daca intreaba cat sta in cuptor de aia a semnat anonim! Eu insa sunt impresionata ce bine arata in formele astea.
RăspundețiȘtergereElena sunt foarte frumoase formele..:-)
RăspundețiȘtergereVaaai, cat am putut sa rad... :)))) Eu o tin de obicei in cuptor cam 3,5 ore la 250°C. :))) Offf, off... Arata minunat ciocolata ta! Si eu am in gand o ciocolata de casa cu nuci de o bucata buna, cred ca in curand ii vine randul. Pupicei! PS: Imi plac la nebunie formele si mie. xoxo
RăspundețiȘtergereDemential ti-au iesit bucatile !! Te invidiez maxim pentru forme ;)) De cand tot zic ca-mi iau si apare altceva ;) Ma bucur tare ca ti-a placut! pupici
RăspundețiȘtergereAnaaa mi-ai vandut secretul...:-)).
RăspundețiȘtergereUite Anonim ca ti-a raspuns Ana MAria Ciolacu..... Parerea mea este sa o tii cam 3 ore totusi, sa nu se arda.
Anto multumesc de reteta...te pup!
RăspundețiȘtergerearata minunat! foarte dragute formele :*
RăspundețiȘtergere:))))))) Ahhh, deci asta a fost faza zilei... :)))) Imi pare rau ca am dezvaluit secretul de familie... Data viitoare te las pe tine sa raspunzi, dar dehhh, am zis sa contribui si eu cu ceva, din experienta personala. :))))
RăspundețiȘtergereAna considera-te ca facand parte din familia mea...chiar insist sa mai raspunzi...Te puuup!!!
RăspundețiȘtergereyami ,yami,cuvintele sunt de prisos......Pupici:x
RăspundețiȘtergereFoarte buna! Si ce dragute arata in formele alea! Pup
RăspundețiȘtergereArata bestial!
RăspundețiȘtergereChiar ieri am facut si eu ciocolata de casa dar oricat m-am chinuit cu amestecatul tot a ramas cu cocoloase de lapte praf :(
ai vreun secret?
Camy nu am nici un secret. Eu fac exact cum am scris acolo si nu face cocoloase deloc.
RăspundețiȘtergereimi place ciocolata de casa, Naina ai ales o reteta foarte delicioasa.....imi place!!!!..:-*
RăspundețiȘtergeresuper-tare
RăspundețiȘtergereSuper. Cred ca e mai buna decat reteta pe care o stiam eu. Ca sa nu faca cocoloase eu amestec bine laptele praf cu cacao intr-un castron inainte de a le adauga.
RăspundețiȘtergereE foarte buna si sanatoasa , prin faptul ca stim ce ingrediente punem, ca nu are tot felul de E-uri
RăspundețiȘtergereAsa este Gabi!
RăspundețiȘtergerealtceva naveti de fakut
RăspundețiȘtergereAnonim se pare ca tu ai treaba si eu te retin....altceva nu ai de facut decat sa intri pe bloguri culinare?
ȘtergereAre, altceva de facut! Sa invete sa scrie, dar se pare ca are alte preocupari. Pacat! Eu am ramas in admiratie pentru forme si nu m-am plictisit inca, asa ca va trebui sa gasesc neaparat niste forme asemanantoare macar.
ȘtergereAm luat azi din carrefour la fel de frumoase, tot din silicon (nu sunt anonimul de mai sus :)
ȘtergereSa ne spui cum ti-a iesit....Poate te si semnezi...:)
ȘtergereInca nu le-am facut. Iar de semnat incerc acusi sa vad daca reusesc :)
ȘtergereAm incercat si eu. Delicioasa, toata familia a apreciat ciocolata!
ȘtergereSi in familia mes este foarte apreciata.
Ștergereeu de cate ori fac imi iese diferit... de cele mai multe ori prea moale...
RăspundețiȘtergere