Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa??
Ingredientele pentru 2 paini mari sunt:
1 kg faina cernuta
50 gr drojdie
1 lingurita zahar
50 ml lapte
4-5 linguri ulei de masline
Sare
Apa calduta
Incepem prin a face maiaua. Punem in laptele caldut zaharul, drojdia si lasam sa se faca maiaua.
Intr-un castron cernem faina, punem uleiul iar apoi maiaua.
In apa calduta dizolvam sarea, si incepem sa turmam cate putin in faina pana obtinem un aluat nu foarte tare.
Framantam bine, iar daca aluatul este prea tare mai punem apa, daca este prea moale mai punem putina faina.
Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit ferit de curent pentru 1 ora.
Dupa ce a crescut, modelam aluatul in forma dorita si mai lasam sa creasca in tava inca 30 minute.
Dam la cuptor pana cand se rumeneste.
Pofta buna!
grozav arata painicile tale !
RăspundețiȘtergereOoooooooooo........ce painici minunate.O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereArată super pâinea ta...!
RăspundețiȘtergereDeși nu mânânc multă pâine
voi încerca și eu rețeta.
O duminică frumoasă îți doresc!
Te îmbrățișez cu drag,ELENA!
frumoase foc painicile!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereVoiam să spun că pâinea rotundă arată nemaipomenit! Cum e coaptă?...în tavă rotundă?
RăspundețiȘtergereFlorian este facuta intr-o forma de tort...o tava de tort mai maricica, cred ca are 28 cm.
RăspundețiȘtergeream facut paine asta si mi-a iesit super ..foarte buna reteta
RăspundețiȘtergereGrozava painica,priceputa gospodina!
RăspundețiȘtergereMiltumesc Doina, acelas lucru pot sa spun si eu despre tine!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu reteta dar nu mi-a iesit asa cum ma asteptam....coaja a iesit foarte tare.Te rog,sa rectifici reteta pentru ca nu e scrisa corect si aici ma refer la etapele de introducere a ingredientelor.Explica mai bine etapele si detaliaza-le.
RăspundețiȘtergereAnonim, eu cred ca am explicat destul de clar cum se introduc ingredientele din aceasta reteta, mai ales ca sunt foarte putine. Daca nu ai inteles ceva, spune-mi ce anume?
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru reteta, am facut si eu painica astazi, mi a iesit extraordinara si datorita tie am fost laudata, inca o data felicitari!
RăspundețiȘtergereCu multa placere, eu nu am facut decat sa scriu reteta restul reusitei este al tau....Felicitari si poate ne trimiti si poze... :-)
RăspundețiȘtergereFelicitari nu pot sa spun decit ca e extraordinara...
RăspundețiȘtergereNelu ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereAm inceput sa fac paine de casa dupa reteta ta de la inceputul acestui an si de fiecare data imi iese la fel de pufoasa si gustoasa,toata familia mea o adora,complimente
RăspundețiȘtergereAngela ma bucur ca va place, sa o mancati cu placere si sa fiti sanatosi! O primavara frumoasa!
ȘtergereNu spu-i cata apa punem??.In rest am priceput si sare dupa gust?.Ma gandesc
RăspundețiȘtergereMaria, in reteta scrie sa pui apa pana obtii un aluat nu foarte tare. Nu exista o cantitate exacta de apa, cam in jur de 400-500 ml apa. Imi pare rau dar nu am masurat niciodata cu exactitate.
RăspundețiȘtergereAzi o fac si eu in 4.05.2012,sper sa iasa ca de obicei o dau in bara.O sa-ti spun cum mi-a iesit.Pa
RăspundețiȘtergereO sa iasa bine, framanti coca pana nu se mai lipeste de maini si de vas. Daca ti se pare prea tare, mai pui apa, daca este prea moale, mai pui faina.Spor la treaba!
ȘtergereAm facut painea si a iesit foarte buna si pt coaja sa fie tare am unso cu ou batut pt culoare si am stropito cu apa.Nu stiu sa pun poza sa vede-ti painea mea.Poate o sa-mi spuneti.Pa
RăspundețiȘtergereMaria ma bucur ca iti place. Poti sa-mi trimiti poza pe email, nainakitchen@gmail.com.
ȘtergereIartama dar eu sunt aeriana si nu dau atentie mereu la detalii,problemele.Dar am facut checul cu sirop de lamaie ,painea si cel mai fericita sunt ca comoara mea de 2 ani si 6 luni mananca .Sa nu uit soacra-mea a spus ca este buna painea facuta de mine.Scriu in cartea de aur.Mersi de reteta
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine si sa-ti traiasca comoara! Daca ai impresionat-o pe soacra, ai trecut orice test...:-).
Ștergere