Cum este vremea conservelor, se pare ca vor fi tot mai multe postari de acest gen.
Astazi va propun o combinatie excelenta de ardei iute, ardei bulgaresc, ceapa si morcovi.
Preparat sub acesta forma, ardeiul este delicios iarna consumat cu o ciorba fierbinte, friptura, gratar.....si lista poate continua.
Ingredientele sunt:
500 gr ardei iuti
500 gr ardei bulgaresti
4 cepe maricele
4 morcovi
Pentru saramura avem nevoie de:
500 ml apa
500 ml otet
2 linguri sare grunjoasa
2 linguri zahar
cateva boabe de piper
Incepem prin a taia ardeii in bucati mici, ceapa o taiem solzisori si morcovi rondele.
Se amesteca toate si se pun in borcane.
Mie aceasta cantitate mi-a intrat in 6 borcanele de 400 gr.
Ne apucam de saramura.
Intr-o oala punem apa, otetul, sarea, zaharul si boabele de piper.
Punem oala pe foc si amestecam cu o lingura pana se topeste sarea si zaharul.
Turnam saramura peste ardei in borcane si capsam bine.
Borcanele se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop.
Si intre borcane se pun prosoape subtiri, pentru a nu se sparge in timp ce fierb.
Se lasa pe foc 30 de minute din momentul in care au inceput sa fiarba.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Simplu si delicios!
Nu stiu ce gust are dar borcanele astea sunt superfotogenice!
RăspundețiȘtergerePicant Mix ,as spune eu .
RăspundețiȘtergereSi bun si colorat si de notat .... :)
Teo multumesc, asa este!
RăspundețiȘtergereLia este asa de picant, ca nu ii mai trebuie nimic. Te pup!
RăspundețiȘtergerefoarte faine pozele dar cum ai reusit sa tai atat de multi ardei,ai folosi manusi sau?!?eu si daca toc 5 ardei simt ca imi ard mainile.cred ca tocatul ardeiulor e o treaba buna de dat soacrei :))).pupicei
RăspundețiȘtergereSuntem fani ardei iuti si tot ce se prepara cu ei. Merita facuta aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereSarah la ardei nu am nici o problema, la sarmale in schimb este un chin, fac o alergie asa de urata la varza murata....si cu manusi nu pot sa fac nimic. Te pup!
RăspundețiȘtergereDan si Ionela si mie imi plac ardeii iuti, dar nu foarte iuti...combinatia aceasta mi se pare mie ideala.
RăspundețiȘtergereNu am incercat pana acum,dar arata tare bine.Pupici!P.S.Am deschis si eu bolg,si te rog daca vrei sa mi te alaturi.Doresc si eu sa fac cunostinta cu cat mai multi prieteni care sa ma viziteze.Multumesc mult.
RăspundețiȘtergerepe langa faptul ca arata f bine este si gustoasa si merge aproape cu tot,sau cel putin asa o mancam noi.nu stati pe ganduri si incercati.pofta buna
RăspundețiȘtergereAnonim asa este, multumesc!
RăspundețiȘtergerevreau sa va intreb daca am adaugat si capia la aceasta reteta ce nu ar fi in neregula si daca nu se sterilizeaza avind in vedere ca sint ardei iuti in copozitie , ce ar fi in neregula. Multumesc de sfat
RăspundețiȘtergereAnonim, faptul ca ai adaugat capia nu are ce sa-i dauneze, cat despre sterilizare...eu imi asum retetete pe care le scriu, inventiile ti le asumi tu singur. Poti sa nu le sterilizezi insa eu nu iti pot garanta daca rezista peste iarna pentru ca nu am incercat. Oricum sterilizarea iti dureaza 30 minute...nu-i asa greu. O seara buna!
RăspundețiȘtergere