De ceva vreme caut o reteta de fursecuri si in sfarsit am gasit una foarte buna. Au iesit niste fursecuri excelente, care au disparut imediat. Sunt foarte usor de preparat si nimic sofisticat.
Ingrediente:
300 gr unt
300 gr zahar
2 oua
esenta vanilie
450 gr faina
1pliculet praf de copt
putina sare
pentru decorat: ciocolata, nuci, alune, stafide, bombonele...dupa imaginatie
Untul (neaparat la temperatura camerei), se freaca cu zaharul la viteza mica a mixerului.
Se adauga ouale si aromele.
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si sarea. Se pune cate putin in compozitia cu unt pana se incorporeaza toata, amestecand cu mixerul tot la viteza mica.
Din aluat se pune cu lingura in posh si se fac forme in tava, daca nu aveti posh, se fac bilute cu mana care se aplatizeaza cu degetele si se pun in tava neunsa. Se lasa spatiu mai mare intre ele, pentru ca la cuptor o sa creasca si se mai intind.
Se dau la cuptor pentru 10 minute, pana cand marginile devin maronii. Se desprind cu ajutorul unei spatule sau cutit. Se orneaza dupa plac...:-)
Ce dragute sunt, si cred ca-s si delicioase.
RăspundețiȘtergereNaina,arata tare bine,trebuie sa le fac si eu!
RăspundețiȘtergereDefapt le-am vazut la Kyra,pe care o stiu demult si de atunci imi trag cu ochiul,dar acum si tu mai convins sa le fac!
O saptamina reusita!
Micule sunt excelente!!
RăspundețiȘtergereMariana eu te sfatuiesc sa le faci ca nu o sa-ti para rau. Chiar sunt delicioase si foarte usor de facut.
RăspundețiȘtergereWow! Dar te-ai chinuit sa le dai forma! Ti-au iesit foarte frumoase! Felicitari!
RăspundețiȘtergereEu tocmai am terminat de mancat eclairele facute dupa reteta ta. Din pacate nu am apucat sa le fac poze... Asa ca n-am cu ce sa ma laud... Am o burtica asa de plinaaaa.... :))
Sa ne fie de bine Kyra draga....Cum ti-au iesit eclerele??
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si nici costisitoare nu's.le incerc si eu cand ma intorc in Pakistan.pupici
RăspundețiȘtergereTare frumusele ti-au iesit.. Bravo!!! ;)
RăspundețiȘtergeresimpatice fursecurile tale.
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor!!!
RăspundețiȘtergerenaina,reusesti de fiecare data sa ma surprinzi in mod placut...nu stiu cum faci dar din mainile tale ies nu mai bunatati...mai intai m-ai dat gata cu checul(inca nu am uitat promisiunea facuta) acum cu fursecurile...trece-le si pe astea pe lista din vara;))
RăspundețiȘtergerepup si felicitari!esti o adevarata gospodina
Multumesc Alexandra, datorita tie am inceput o saptamana minunata.....cu asa complimente, nici nu se poate altfel. Te pup si o saptamana frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergerearata bine, si cu cata migala le-ai impodobit :)
RăspundețiȘtergerefelicitari!
Wooow cata rabdare la ornat!!!!Frumoase si invitante!!!Felicitari!!!
RăspundețiȘtergeream dat intamplator de acest blog si m-a fascinat pe loc....felicitari!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!!Fursecurile arata foarte bine!!! Am sale fac si eu. Steluta
RăspundețiȘtergereAm facut si eu fursecurile in weekend si au fost apreciate :D As vrea sa-mi zici daca se poate ce topping-uri folosesti? Ceva reteta sau le cumperi? Am vazut si la briose, arata tare bine, dar habar nu am cum se fac sau cu ce.
RăspundețiȘtergereCristina topingurile sunt de la dr. oetker la plic, sau amesteci zahar pudra cu putin lamaie pana se face o glazura alba. ca sa o colorezi poti pune colorant alimentar. poti sa faci si caramel ( zahar ars peste care pui smantana). sper ca am fost clara si ai inteles ce am scris, daca nu sa-mi spui...:-)
RăspundețiȘtergereDaa multumesc frumos. Acum ca vine vineri o sa am vreme de experimente prin bucatarie. Imi place blog-ul tau am uitat sa-ti spun ;)) te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina, si eu te pup! Spor la treaba!
RăspundețiȘtergereSa le incerci si pe astea. Eu am fost foarte incantata de rezultat, pentru cat de putine ingrediente au.http://www.acasatv.ro/retete-dr-oetker/fursecuri-fragede.html
RăspundețiȘtergereAm facut reteta ta, inca nu mi-am dat jos sortul, dar tin sa spun ca au iesit extraordinare fursecurile.
RăspundețiȘtergereCu siguranta vor fi o incantare pentru cei mici, si nu numai :)
Anonim ma bucur ca ti-au placut....
RăspundețiȘtergereAm devorat cateva fursecuri, mi-am dat sortul jos si fac o pauza. Doar cat sta amandina la cuptor :)
RăspundețiȘtergereO sa imi fac un user la tine pe blog, pentru ca ai multe retete care imi plac, unele noi altele pe care le stiam si facut deja.
O dupa-masa placuta!
intrebare: ca sa nu se lase blatul de amandina, il scot din cuptor sau il las acolo la caldura pana se raceste?
RăspundețiȘtergerePoti sa te semnezi cu numele...Sa scoti blatul de amandina, nu il lasi in cuptor pt ca se va arde. El se raceste afara.
RăspundețiȘtergereScos, nu s-a lasat, miroase ff bine. Maine fac crema si decorul, caci va fi transportata la Tg. Mures aceasta prajitura.Si fursecurile.
RăspundețiȘtergereMultumwesc pt raspunsul prompt.
Poti sa o faci de astazi toata....se insiropeaza, si maine va fi si mai buna. Cu mare drag, oricand!
RăspundețiȘtergerePrajitura si fursecurile au ajuns cu bine la destinatie si s-au consumat in 15 min. Foarte bune, bucatareasa a fost laudata si tin sa iti transmit si tie catev alaude,pentru ca am folosit retetele tale. Multumesc si La Multi Ani!
RăspundețiȘtergereP.S. De Revelion, am 'cerere' pentru amandina, si cred ca o voi face in forma de tort, sa fie mai speciala ca este pentru fiul meu. Poate apuc sa fac niste fotografii...
RăspundețiȘtergereAnamaria ma bucur din suflet ca am avut succes, si eu si tu...:-))). Sa stii ca si eu tot comanda de amandina am pentru Revelion, si il fac tot in forma de tort. La multi ani! Te pup, sa fi sanatoasa si iubita!
RăspundețiȘtergere