joi, 29 aprilie 2010

Chec cu lamaie


Ingrediente pentru 2 checuri:
8 oua
400 gr zahar
3 lamai mari
150 ml ulei
350 gr faina
150 gr amidon
1 praf de copt
zahar vanilat
Pentru sirop:
500 ml apa
200 gr zahar
zeama de lamaie

Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa
si coaja rasa de la o lamaie.

Se adauga apoi uleiul putin cate putin.
Faina o amestecam cu amidonul, apoi o incorporam in oua amestecand de jos in sus, nu circular.
Punem si praful de copt.

Turman compozitia in tavi tapetate cu faina si ulei, sau hartie de copt.

Se dau la cuptor pentru 50-60 minute la 170 grade.
Cam asa arata ale mele.


Cat timp checurile sunt in cuptor, facem siropul astfel: punem la foc apa, cu zaharul si zeama  ramasa de la lamai. Fierbem la foc mic pana cand siropul se ingroasa.
Dupa ce checurile s-au copt, se scot din tava si se inteapa in mai multe locuri cu un bat de frigarui.
Cand s-au racit turnam siropul peste checuri.



Poftiti la desert!!


Reteta este luata de pe blogul lui Yafa.
Multumesc Yafa!!!

12 comentarii :

  1. Ti-au iesit superbe, felicitari. Am sa vin sa cersesc o bucatica ca la mine s-a terminat de muuuuuulllllt. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Neaparat trebuie sa incerc reteta! Arata senzational!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Flori sunt foarteeee bune!! Noroc cu Yafa ca ne-a spus reteta ei..

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu una vin... mai ales ca ador lamaia :)
    Felicitari!!! Arata extraordinar..

    RăspundețiȘtergere
  5. ce faine ti-au iesit.arata asa bine ca suspin de pofta..aroma de lamaie imi place foarte mult.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta cred ca-mi place si mie, si insiropat, si cu ciocolata.Arata super apetisant.
    O seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos la toate, sunteti niste scumpe!! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmmmmmm!!!delicios!arata super si i-mi plac tare mult checurile,pup!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF