Ingrediente:
Pentru cojile de ecler avem nevoie de:
250 ml apa
75 ml ulei
150 gr faina
5 oua
1 praf de sare
Pentru umplutura:
2 plicuri crema pentru tarte
500 ml lapte
2 linguri ness
3 linguri zahar
500 ml frisca Hulala
Pentru decor:
1 plic de glazura cu gust de caramel de la dr Oetker.
Pentru prepararea cojilor procedam astfel: se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.
Se lasa 10 minute, apoi se adauga ouale unul cate unul (intregi). Se pune coca in posh sau punga, si se fac forme de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.
Se dau la cuptor la 170 grade pana cand se rumenesc.
Dupa ce s-au copt, se scot pe o tava, capacele se taie cu un cutit de paine, iar coca din mijloc se scoate.
Se umplu cu crema facuta astfel: 500 ml lapte rece se amesteca cu plicurile de crema pt tarte, zaharul si nessul. Foarte bune sunt umplute cu crema de cremsmit facuta acasa , sau budinca. Eu am fost pe fuga si mi-a fost mai usor asa. Se pune si frisca peste crema, capacele se pun la loc si se orneaza cu glazura.Daca nu aveti glazura se pot orna cu ciocolata topita pe baie de aburi cu putin ulei.
Foarte bune!
Uhahaaa...ce bine arata si ce-as manca si eu daca as avea. :)))
RăspundețiȘtergereMiha te invit la un ecler cand vrei tu...:-), daca nu mai am pana ajungi, facem altele...:-)
RăspundețiȘtergerefain arata eclerele,nu stiu zau unde o sa ajungem cu atatea prajituri....
RăspundețiȘtergerePansy, o sa ajungem direct la cura de slabire...:-)
RăspundețiȘtergereDeja mi-e o pofta.... trebuie sa fac si eu curind
RăspundețiȘtergereCris incearca si nu vei regreta...:-) Te astept sa-mi spui cum au iesit.
RăspundețiȘtergeretie ti-o da mana,dar io-s mai purie....
RăspundețiȘtergereimi place mult cu arata .incerc si eu sper sa-mi iasa.tine-mi pumnii.
RăspundețiȘtergereSarah, sigur iti ies...nu sunt greu deloc.Cojile sunt aceleasi si pentru choix a la creme. Te astept sa-mi spui cum au iesit..:-)
RăspundețiȘtergereArata senzational, sunt de un milion mai frumoase si sunt sigura ca si mai bune ca cele de la cofetarie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Vicky, ai dreptate asa este...Merita efortul!
RăspundețiȘtergereWow, Naina!!!!! Arata suuuuuper! Le voi executa in weekend! Mersic de reteta!!!!
RăspundețiȘtergerePS. Mi-a facut placere sa te am in vizita la noi si ma bucur ca astfel am avut ocazia sa te cunosc!
asa le fac si eu da cu crema de la cremes,mami face cele mai bune eclere ,secretul e ca nu pune crema ,numai frisca facuta din smantana de vaca +zahar,ies delicioase
RăspundețiȘtergereBuna..arata super..am incercat si eu alta reteta dar nu au fost prea exceptionale...acum vreau sa incerc si reteta ta ..sper sa-mi iasa
RăspundețiȘtergereOctav incearca-le fara probleme, cu siguranta iti vor iesi. Te astept cu vesti! O zi buna sa ai!
RăspundețiȘtergereDe ce nu faceti cremele cu ingrediente naturale? 2 plicuri crema pentru tarte, doua plicuri budinca, n plicuri glazura cu gust de..., ''frisca'' Hulala etc.. pacat! dulciurile facute astfel nu vor avea niciodata gustul copilariei!
RăspundețiȘtergereGreta noi facem dulciurile si cu creme facute in casa, si cu frisca proaspata, problema este ca daca le tranzporti nu prea rezista. Tu insa poti sa le faci pe toate naturale, nu trebuie sa faci ca noi.
RăspundețiȘtergereAm furat si eu reteta ta! Eu de obicei le fac cu crema de cremsnit.
RăspundețiȘtergereMari este mai sanatoasa reteta ta!
Ștergere