miercuri, 3 februarie 2010

Ciorba radauteana.




Ciorba radauteana este una dintre preferatele mele, asa ca ieri m-am gandit sa fac una, ca tot nu mai facusem de ceva timp.
Pentru o oala mai maricica avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg carne de pui (eu folosesc numai piept)
2 morcovi mai maricei
cateva bucati bune de telina
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 ardei gras
400 ml smantana pentru gatit
3 galbenusuri
3-4 linguri otet
5 catei de usturoi
sare

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala in apa cu sare, cat sa acopere carnea. Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, se spala si se pune din nou la fiert cu cca 3 litri de apa, astfel ciorba va iesi limpede.
Se aduga si legumele taiate cubulete mici.
Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele sunt fierte.
Dupa ce au fiert, se trage oala de pe foc, carnea se scoate pe un tocator, se taie in bucati potrivit de mari si se pune la loc in ciorba.
Separat se amesteca smantana cu galbenusurile. Cu un polonic punem din zeama ciorbei peste smantana si amestecam bine.
Turnam toata smantana in oala si amestecam.
Se adauga usturoiul pisat, sare si otet dupa gust.


 Pofta buna!!!

6 comentarii :

  1. Nu am incercat-o niciodata, arata foarte bine ciorba ta. Credeam ca numai eu am obsesie sa arunc prima apa la carne, ma bucur ca mai gasesc pe cineva cu acest obicei. Am o intrebare, pot acri ciorba si cu altceva? Nu suport mirosul de otet...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Flori eu tot timpul arunc prima apa la ciorbe, chiar si a doua daca nu imi place cum arata...nu suport sa vad sangele ala facut spuma. Eu zic ca procedam foarte bine...:-)
    Acum despre ciorba radauteana sa-ti spun cum fac eu, nu o acresc pe toata adica nu pun otet in ea ci isi pune fiecare in farfurie, poate sunt persoane asa ca tine carora nu le place otetul sau nu la place acrita (se mananca si neacrita). Poti sa o acresti cu putina zeama de lamaie. Incearca si vezi daca iti place. Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  3. flori...alta flori22 februarie 2012 la 10:47

    este o ciorba foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu arunc prima apa cand fierb pui din magazin, iar daca e de tara, arunc si a doua apa :-); ciorba arata delicios, as face si eu in weekend

    RăspundețiȘtergere
  5. o nebunie, eu la ciorba asta nu rezist nici vara iar baietelul meu este innebunit dupa ea, pe mine tb sa recunosc ca m-a dat gata vasul in care ai pus ciorba

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF