sâmbătă, 6 februarie 2010

Clatite





Clatitele sunt cel mai usor si rapid desert de facut. 
In functie de gusturile fiecaruia se pot umple cu zahar, dulceata, ciocolata, branza, budinca sau carne.

Ingrediente pentru 10 clatite:

3 oua
1 cana si jumatate de lapte caldut
1/2 cana apa minerala
300 gr faina
2 linguri ulei
coaja rasa de la o lamaie
zahar vanilat
un strop de sare

Incepem prin a cerne faina.
Intr-un bol amestecam ouale cu laptele, apa minerala, uleiul si sarea, iar apoi adaugam faina in ploaie amestecand sa nu se faca cocoloase.
Aluatul rezultat trebuie sa se odihneasca 20-30 minute.
Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei, prajim clatitele luand cu un polonic din aluat si turnand in tigaie, pe care o rotim pentru a se intinde aluatul pe toata suprafata acesteia.
Clatitele trebuie prajite la foc mediu cca 1 minut pe o parte, 1 minut pe cealalta.



Dulceata se intinde pe jumatate din clatita, iar apoi se ruleaza in forma cilindrica.


Pofta buna!



8 comentarii :

  1. cred ca te complici cu praful de copt,atata vreme cat pui apa minerala.eu nu pun niciodata la clatita praf de copt,si ies foarte bune si pufoase.si nici grasime nu pun in coca.isi trage suficienta cand le prajesti
    dar de frumos arata frumos clatitele tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, pun grasime in coca, dar nu mai pun in tigaie...:-)
    Multumesc pentru apreciere, au iesi si fosrte gustoase...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine arata,sunt in genul celor americane,foarte pufoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Alison! Si tortul tau cu branza si lamaie arata super...:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua... din com vad ca se pune un praf de copt!? Nu scrie...:-(

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Din comentarii reiese ca puneti un praf de copt?? Nu scrie nicaieri..deci unul intreg?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua... din com vad ca se pune un praf de copt!? Nu scrie...:-(

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF