miercuri, 14 aprilie 2010

Papricas de pui


Facui papricas de pui azi....vorba olteanului...:-)
In fiecare zi am aceeasi problema, ce gatesc astazi??? Nu am mai facut de mult acest fel de mancare si m-am gandit ca i-a venit randul astazi.
Iata ingredientele:

Pentru tocanita:
carne de pui
2 cepe
1 cana bulion (suc de rosii)
boia de ardei
sare, piper

Pentru galuste:
1 ou
100 gr faina
100 ml apa
sare
un strop de ulei

Carne se pune la prajit in ulei, adaugandu-se apa fierbinte din cand in cand.


Cand aceasta este facuta, se scoate pe un platou iar in uleiul de la carne se pune ceapa tocata marunt.

Se adauga boiaua si bulionul, se mai pune apa si se adauga carnea.


Dupa ce am adaugat carnea o mai lasam sa fiarba acoperita cateva minute. Punem sare si piper, si daca nu este destul de groasa compozitia, adaugam 1-2 linguri faina.
Ingredientul secret la acesta mancare este ardeiul copt taiat fasii.....:-)).
Secretul meu bine pastrat este acum divulgat...:-))
Il adaugam si pe el langa carne, sa fiarba nitelus sa dea gust bun.

Intre timp facem galustele: batem oul cu sare, apoi adaugam faina si apa.

Trebuie sa obtinem un aluat mai moale.
Intr-o cratita punem la fiert apa cu sare, si cand da in clocot punem cu lingurita din aluat cate o galusca. Galusca se va ridica la suprafata, daca nu se ridica se va mai adauga putina apa in aluat.
 Se lasa sa fiarba cca 5 minute.
Cand sunt fierte, le scoatem cu spumiera si le punem in sos.
Se mai lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.

 Poftiti la masa!!!

11 comentarii :

  1. maiiii ce papa bun fascusi .nu iti fa griji ingredentul tau secret ramane secret ca doar il stii.... doar tu si noi toti care iti vizitam blogul,dar cum noi suntem prieteni nu-i problema nu mai zicem la nimeni.stii tu ca in gluma aia "n-am zis secretul decat vecinei mele si la tot orasul" acum ar trebui sa il trimit iar pe sotul meu la cumparaturi sa mai dea o data 5 euro pe doi ardei.acum nu i-as mai tine teoria chibritului dar crezi ca mai vrea?pupici draga mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e asa foameeee! Vin pe la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai nepoata, ca mai am cateva portii...:-)

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi in Brasov,se cheama tocanita de pui cu galusti.Asta e mancarea preferata a fiului meu,si am invatat-o de la soacra mea.E super delicioasa,complimente,ti-a iesit de nota 10,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna mancarica! Numai ce ne-am ridicat de la masa! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va fie de bine, ma bucur ca va place, in familia mea este foarte apreciat aces fel de mancare. O seara bun!

      Ștergere
  6. Totul delicios pina la galuste.Am respektata reteta dar nu mi-au iesit. Am incercat si a doua oara si degeaba. PACAT. Faina trebuie mult mai multa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucataria nu este o stiinta exacta, trebuia sa puneti mai multa faina la galuste.....

      Ștergere
  7. Reteta deliciosa chiar si fara galuste :) Eu din repezeala nu m am m uitat ca scrie faina...le am facut cu gris...evident le-a,m aruncat si am mancat fara

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF