Fac aceasta salata de iarna de cativa ani, este delicioasa, si ma incanta mai ales faptul ca se face extrem de usor.
Ingredientele necesare sunt:
2,5 kg gogosari
500 ml apa
400 ml ulei
300 ml otet
200 gr zahar
400 gr pasta de tomate
sare, piper, foi de dafin
Gogosarii se taie in felii subtiri.
Restul ingredientelor se pun la fiert pentru cca 30 minute amestecand din cand in cand.
Se pun gogosarii si se fierb pana se inmoaie, sau pana cand uleiul se ridica deasupra.
La final eu am pus 3 tablete de conservant, sa nu am surprize pentru iarna, desi am facut ani la rand fara conservant si nu au avut nimic toata iarna, insa acum este foarte cald si m-am gandit sa nu se strice.
Borcanele in care urmeaza sa punem salata, le spalam si le punem in cuptor sa se sterilizeze.
Cand salata este gata, o punem fierbinte in borcanele fierbinti
Se pun borcanele intr-o patura si se lasa pana se racesc.
Pofta buna!
Hm cred ca este foarte bun! Are o culoare super! Pupicei!
RăspundețiȘtergereDelicioasa salata ta.Pupici!
RăspundețiȘtergerereteta ca reteta,nu ma indoiesc ca-i buna,da'cocotzica aia galbena mi-a ramas la suflet.
RăspundețiȘtergerePansy daca mai gasesc iti cumpar si tie negresit! Te pup!
RăspundețiȘtergerepupu-te Naina !tare sunt dragute ,asa galbene si patrate !
RăspundețiȘtergereArata f bine, iar culoarea este minunata!
RăspundețiȘtergereanul trecut am citit aceasta reteta si am facut si eu salata asta , nici nu am sterilizat borcanele ca am uitat , am pus si eu niste conservant ca era cald chiar si in camara ...acum revin dupa o iarna intreaga si o primavara , vin sa spun ca au stat super( gust ,aspect ) , eu am mai pus si pe la cite o mancare asa cum e cea de cartofi , de bame ,la cite un sos marinat ..etc ...un deliciu si inca mai am patru borcane ...
RăspundețiȘtergereFlorina la mine s-a epuizat de mult, nu a apucat primavara..:-)
Ștergereeu ma facut mai multa ca am avut incredere deplina in reteta pregatita de tine ...si asta e mare lucru .
RăspundețiȘtergereMa bucura sa aud acest lucru. Reteta este de la soacra mea, este o reteta veche si cu traditie la noi in familie.
ȘtergereCEA MAI DELICIOSA RETETA CU GOGOSARI COPTI, PASTA DE GOGOSARI. 80 DE GOGOSARI, OTET. MIERE SARE SI ULEI.
RăspundețiȘtergereE MIGALOASA, E INSA EXTRAORDINARA.
ARE CINEVA VARIANTE?