Cred ca v-ati dat seama ca este vorba despre ceapa, si recunosc ca este prima data cand fac aceasta muratura.
Am citit pe mai multe bloguri ca este delicioasa, dar pentru ca nu am mancat, nu pot sa garantez acest lucru.
Cum avea ceapa la indemana si un plic de picant fix dulce acrisor de la dr. Oetker, am zis ca merita sa incerc.
Incepem prin a curata ceapa iar apoi o lasam sa stea in apa rece cca 30 min.
O punem in borcane, punem cate o crenguta de cimbru, iar apoi saramura preparata conform instructiunilor de pe plic.
Turnam saramura peste ceapa, si capsam borcanele.
Cam asta ar fi toata munca.
Important ar fi faptul ca, se lasa o luna si apoi se consuma.
Acum ai plans tu.. la iarna plangem noi ca nu avem ;)) Tare buna mai e ! pupici
RăspundețiȘtergereAnto ai dreptate, ma razbun la iarna...:-) Te pup!
RăspundețiȘtergereE minunat reteta asta,am mancat de multe ori dar din cumparat...eu n-am facut niciodata...dar imi place foarte mult !
RăspundețiȘtergerePupici si o zi placuta!!!
Petronela si eu abia astept sa se faca.
RăspundețiȘtergerenici eu n-am mancat.astept sa imi zici cum e.pupici
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, nu vad de ce nu ar fi bune, astept si eu sa ne spui daca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereAi sa fii incantata de gust! Iti garantez eu care fac de cativa ani. Asta mi-a adus aminte sa pun pun si eu cateva borcane de praz la murat, care este delicios si se poate umple iarna cu amestec de carnita sau legume.
RăspundețiȘtergereElena abia astept sa gust. De praz nu stiam, dar daca pui la murat sa pui si pe blog sa vedem. Te pup!
RăspundețiȘtergereeu cumpar ceapa murata,de la kaufland,marca lor,dar e murata in otet zahar,pentru ca fac iarna o salata aperitiv care are mare succes.da'n-am avut curajul decat o singura data si mi-a fost de ajuns, sa curat ceapa arpagic.
RăspundețiȘtergerePansy draga mea ai dreptate, reteta este cu arpagic dar eu nu am gasit, asa ca am trisat....vad eu ce iese..:-)))
RăspundețiȘtergere