Dulceata de gutui este un deliciu, poate fi consumata goala, pe paine dar mai ales in clatiteeeeee...
Am primit de sora mea o plasa de gutui, din care am facut amandoua dulceata si Peltea
Ingredientele necesare sunt:
1 kg gutui dupa ce au fost rase
3 pahare cu apa
1 kg zahar
jumatate de lamaie stoarsa
Gutuile se spala de puf, se curata de coaja si se scoate cotorul.
Se dau pe razatoarea mare asa cum am facut eu (mai bine zis le-am bagat la robot...:-)), sau se taie cubulete mici.
Se pun la fiert apa împreună cu zahărul şi când începe să se îngroaşă (cca 30 min) se adaugă gutuile.
Se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, adaugam zeama de lamaie si o mai lasam la foc până când o picătură de sirop pusă pe o farfurie se întăreşte şi nu curge.
Intre timp bagam borcanele in cuptor sa se sterilizeze si le lasam acolo cam 15-20 minute.
Punem dulceata în borcane, fierbinte fiind, se pun capacele, apoi se întorc cu gura în jos.
Se acopera borcanele cu prosoape pana la racire.
Ce frumos si apetisant arata dulceata ta! Si eu am facut anul asta, insa mi-au iesit numai sapte borcane! Cu siguranta mai fac o tura, dulceata asta este minunata, e preferata mea!
RăspundețiȘtergereTe pup, o zi frumoasa, Naina!
Multumesc Diana!
RăspundețiȘtergereFoarte buna si foarte aromata!
RăspundețiȘtergereda
RăspundețiȘtergereaia nu e dulceata e gem
RăspundețiȘtergere