miercuri, 19 octombrie 2011

Rosii in bulion


Anul acesta am facut multe conserve si muraturi. 
V-am spus eu ca o sa urmeze ceva mai multe postari  numai de acest gen...:-)))
Rosiile acestea in bulion le face mama, si sunt absolut delicioase. Anul acesta le-am facut impreuna, special sa-i fur reteta..:-)
Noi le folosim la ciorbe, tocanite, paste si chiar la pizza.
Avem nevoie de:
Rosii micutze
Sare grunjoasa
Conservant 

Incepem prin a spala rosiile, iar apoi le aranjam in borcane. 
In borcanul de 800 gr mi-au intrat 6-8 rosii, in functie de marime.
Din alte rosii facem suc, trecand rosiile prin masina de tocat cu sita, sa ramana numai pulpa si sucul, fara seminte sau coaja.
Amestecam sucul de rosii cu sare grunjoasa. Puneti sare dupa cat de sarat vreti sa fie.
La 5 litri de lichid se pune un pliculet de conservant.
Se toarna sucul obtinut peste rosiile puse in borcane, si capsam bine capacele.
Borcanele se aranjeaza intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop. Punem prosoape mici sau ziare si intre borcane. Turnam apa pana la nivelul capacelor si firbem la foc mic cca 30 minute.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, sau se pun intr-o patura si se lasa pana la racire.


Delicioase!



4 comentarii :

  1. mai ai loc in camara pentru atatea bunatati?daca nu am eu loc...ca bunatati pauza.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Cred si eu ca-s delicioase! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca esti campioana !!! la conserve ! faine retete !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Pansy! Sper ca asta sa fie ultima postare la conserve, dar mai stii....mai gasesc ceva interesant de facut...:-)

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF