marți, 4 octombrie 2011

Gogosari umpluti cu struguri




La ultima intalnire pe care am avut-o cu prietenele mele din blogosfera, am vorbit cu Dana Tudor despre  gogosari umpluti cu struguri. 
Pun pentru prima data aceste muraturi, iar reteta am luat-o de pe blogul Danei.
Nu este nimic complicat si sunt sigura ca sunt deliciosi.

Ingredientele necesare sunt:
gogosari
struguri albi si rosii
otet
zahar
sare grunjoasa
foi de dafin
hrean
boabe de piper 
seminte de mustar
usturoi
frunze de telina
morcov taiat rondele

Gogosarii si strugurii se spala bine, se taie cotoarele gogosarilor si se indeparteaza semintele.
Borcanele se spala si se aseaza pe fundul lor boabele de piper, semintele de mustar, usturoiul, hreanul, morcovii, telina si foile de dafin.
Se pregateste zeama de muratura: se pun 3 parti apa si o parte otet, 1 lingura de sare grunjoasa, 1 lingura de zahar la litrul de lichid si se da in clocot. Dupa ce a dat in clocot se omogenizeaza bine. Eu am adaugat si un pliculet de conservant la 4 litri de fiertura.
Gogosarii se umplu cu struguri si se aseaza in borcan. 


In spatiile libere dintre gogosari se pun boabe de struguri. 

Se toarna apoi peste ei fiertura fierbinte pana ii acopera.

Deasupra asezati incrucisat 2 bete de frigarui rupte la dimensiunea gurii borcanului, ca sa nu se ridice gogosarii deasupra lichidului. 
Se sigileaza si se depoziteaza in spatii racoroase si intunecate.
Se consuma dupa cca 1 saptamana.

Spor la treaba si o toamna frumoasa!



7 comentarii :

  1. Ooooo, ce frumoase borcane! Abia astept sa-mi spui parerea ta despre gustul strugurilor murati :) Mie imi par deliciosi!
    O zi superba iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup Dana! Cum ii gust te si anunt, dar sunt sigura vor fi delicosi...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee faina! Trebuie sa fie tare buni!

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu vreau!!!!!! am auzit depsre gogosarii cu struguri, dar nu am incercat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow! De unde tot gasesti astfel de retete de muraturi? Nu am mai auzit de asa ceva niciodata....Chiar as fi FOARTE curioasa sa aflu ce gust au....

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!

    vreau si eu sa pun acesti gogosari cu struguri, dar parca am o mica temere!

    Cum sunt? Se pastreaza bine, mai trebuie ajustata aceasta reteta?

    Multumesc,
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Carmen,
      Depinde de gusturi, mie imi plac aceste muraturi.
      Daca mai trebuia ajustata aceasta reteta????hmmmm, tu ce crezi, mai trebuie???

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF