vineri, 12 martie 2010

Fasole batuta

O mancare foarte usoara si de post
Ingrediente:
500 gr boabe de fasole
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
o telina mica
sare
Pentru prajeala:
4-5 cepe
bulion
un pic de cimbru
boia de ardei dulce

Fasolea se pune la foc in apa cu sare, se lasa sa fiarba bine si  aruncam prima apa. 
Spalam  fasolea si o punem la fiert in apa mai multicica cu sare, ceapa tocata, morcovul, pastarnacul si telina. 
Cand boabele au fiert, le scurgem daca este prea multa apa si le pasam cu blenderul. Aranjam in castronele.
Cat timp fasolea fierbe, este bine sa ne apucam de prajeala astfel: taiam ceapa marunt si o punem la prajit. Dupa ce s-a facut sticloasa adaugam bulionul, boiaua, sare si piper. 
Deasupra fiecarui castronel cu fasole punem cateva linguri de prajeala si presaram cimbru uscat.

O mancare foarte buna in post!

13 comentarii :

  1. ce fetita harnicuta!mi-ar place si mie cu muraturi mancarea asta.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna Sarah cu muraturi, nici nu se poate fara...mie imi place cu conopida murata sau varza...:-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Naina ,ce bine arata ..........si ce gustoasa trebuie sa fie.Aceasta mancarica este grozava..........imi lasa gura apa de pofta.
    Zile bune la sfarsit de saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos Maria, te invit la masa de pranz....Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu am facut acelasi lucru , doar ca in loc de prajeala de deasupra am amestecat fasolea cu usturoi ; Naina iti vand un pont , ca sa nu-ti faca rau la stomac fasolea , pune o lingurita de chimen pisat atunci cand fierbe !!! wkd placut

    luminita

    RăspundețiȘtergere
  6. Luminita multumesc pentru secret... week-end placut!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arată super... e clar că e şi gustoasă... poftă bună!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mai facut de mult si mi-ai facut o pofta!!! Am sa o execut si eu saptamana viitoare, arata suuper!

    RăspundețiȘtergere
  9. naina draga,pentru fasolea si telina merg foarte bine impreuna,iti sugerez sa pui si o bucata de radacina de telina la fiert.ii da o aroma speciala si foarte gustoasa.intr-adevar poti sa pui o lingurita de chimen sau anason in ultima apa de fierbere.o si aromeaza placut elimina si din neplacerile intestinale.
    eu de cate ori am pus ceapa cu bulion deasupra ,pana a doua zi mi s-a acrit fasolea.asa ca eu nu mai fac ceapa,decat cum m-a invatat mama:prajita auriu si cu boia.
    cele mai bune retete,sunt cele mai simple !

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy nu am avut niciodata probleme cu fasolea sa se acreasca cum zici tu, dar mai stii...merci de sugesti.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Yummy!!!
    Sugestie: Icre de fasole Se freaca fasolea cu ulei si zeama de lamaie si se pune ceapa cruda tocata foarte marunt. E delicioasa, usor de facut si de post. Pupaturi de la noi! Noni

    RăspundețiȘtergere
  12. Noni suna bine reteta ta, o sa o incerc intr-o zi. Si noi va pupam!!!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF