duminică, 21 martie 2010

Ciorba de perisoare


De regula eu fac perisoarele din carne de curcan, mai precis din piept, insa si acestea din carne de porc si vita sunt bune, chiar foooarte bune...:-)

Ingrediente pentru ciorba:
1 ceapa
2 morcovi
radacina de telina
pastarnac
1 ardei gras
1 rosie mare sau bulion pentru ciorbe
bors (pt cine o prefera acra)
leustean...sau tarhon
smantana pentru servire
Pentru periosare:
500 gr carne porc tocata
500 gr carne vitel tocata
1 ceapa
1 morcov ras
2 oua
1 lingura faina
120 gr orez (nespalat)
sare
cateva fire de patrunjel

Legumele se toaca marunt, si se calesc foarte putin in ulei incins, se aduga apa cca 3 litri. Se pune bulionul si se mai lasa sa fiarba pana cand legumele sunt fierte. 
Cat legumele sunt la fiert, facem perisoarele.
Carnea se toaca prin masina de tocat carne (sau robotul de bucatarie) de 2 ori.  Adaugam apoi ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, ouale, lingura de faina, orezul, si sarea. Daca vreti neaparat sa spalati orezul trebuie sa-l lasati pe un prosop sa se usuce.
Lingura de faina si orezul uscat au rolul de a lega perisoarele foarte bine.
Amestecam totul foarte bine.
Din pasta de carne rezultata facem perisoarele (cca 50 mi-au iesit mie), pe care le punem cu grija in ciorba.
Se mai lasa sa fiarba 10 minute, iar cand perisoarele se ridica la suprafata veti stii ca sunt facute.
Dregem ciorba cu bors sau lamaie, dupa preferinte.
Adaugam leusteanul tocat marunt si servim cu smantana.

Pofta buna!!!
Nu uitati de ardeiul iute!

8 comentarii :

  1. yummy ,ymmy.mami a mea facea cea mai buna ciorba de perisoare ever.si eu n-am mancat de atatia ani...ufff mi-ar place sa fac dar cum sa termin de mancat singura o oala de ciorba.sotul meu nu cred ca mananca asa ceva.asta-i viata.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Gospodina de criza te astept cu ardeiul...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarah da-i o fuga pana la mine, mananci o portie zdravana....care te scoate si din raceala, si apoi te duci linistita la sot...:-)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Rusine sa-mi fie ca n-am mai facut de mult ciorba de perisoare :( si e si preferata sotului ;)
    Arata spectaculos ;) si parca m-as autoinvita la o portie :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Olgutza draga esti binevenita oricand chiar la 2 portii... Nu uita sa aduci ardeiul iute...:-))Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. La noi ar merge in fiecare zi, asa de mult ii place domnului Mitu.Arata tare bine a ta;
    Doua premii te asteapta la mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Micule saru'mana pentru premii, trec imediat sa le iau!!!O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF