Ingrediente:
carne de curcan (eu am avut aripi)
1 ceapa mai mare
1 ardei rosu si unul verde
1 pastarnac
1 telina mai mica
bulion pentru ciorba sau rosii
fidea
leustean
Carne se pune la foc in apa cu sare si prima apa se arunca. Se pune din nou la fiert in apa curata cu putina vegeta, si sa lasa la foc pana cand carnea este aproape facuta adica cca 1 ora.
Se adauga apoi zarzavatul si se mai lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se pune si bulionul.
Cand zarzavaturile sunt fierte si carnea aproape cade de pe os, se adauga fideaua, se mai fierbe cca 3 minute. Se opreste focul si oala se trage de pe ochiul pe care a fost, pentru a opri fierberea. Altfel fideaua se va umfla prea mult si se imprastie in oala.
Se adauga verdeata, iar pentru cine o prefera acrisoara, trebuie sa puna borsul inainte de fidea.
A iesit o bunatate de ciorbita.
Pofta buna!!
Ce ciorbita colorata! Bravooo! Asta merge cu mamaliguta, nu cu crutoane!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Gospodina!!
RăspundețiȘtergereYaaaammy...ce pofta mi-ai facut...Seamana cu ciorbita bunicii (specifica zonei pe care o reprezinti).=P~
RăspundețiȘtergereLeely
Acel semn trebuia sa arate k salivez...
RăspundețiȘtergereLeely
Buna Leely...ma bucur ca iti place, a fost si delicioasa rau!!
RăspundețiȘtergereO primavara senina si calda! Un premiu dragut, de primavara te asteapta la mine !
RăspundețiȘtergeresuper ciorbita..!!bravo
RăspundețiȘtergere:* f.buna, eu pun si bors, e delicioasa...
RăspundețiȘtergereEu o acresc cu bors si fac taietel de casa. Iese o bunatate. Sa mai ai si curca de tara.
RăspundețiȘtergereAsa este, iese o bunatate!
Ștergere