marți, 2 martie 2010

Ciorba de curcan


Ingrediente:
carne de curcan (eu am avut aripi)
1 ceapa mai mare
1 ardei rosu si unul verde
1 pastarnac
1 telina mai mica
bulion pentru ciorba sau rosii
fidea
leustean

Carne se pune la foc in apa cu sare si prima apa se arunca. Se pune din nou la fiert in apa curata cu putina vegeta, si sa lasa la foc pana cand carnea este aproape facuta adica cca 1 ora.
Se adauga apoi zarzavatul si se mai lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se pune si bulionul.




























Cand zarzavaturile sunt fierte si carnea aproape cade de pe os, se adauga fideaua, se mai fierbe cca 3 minute. Se opreste focul si oala se trage de pe ochiul pe care a fost, pentru a opri fierberea. Altfel fideaua se va umfla prea mult si se imprastie in oala.
Se adauga verdeata, iar pentru cine o prefera acrisoara, trebuie sa puna borsul inainte de fidea.
A iesit o bunatate de ciorbita.


Pofta buna!!

10 comentarii :

  1. Ce ciorbita colorata! Bravooo! Asta merge cu mamaliguta, nu cu crutoane!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yaaaammy...ce pofta mi-ai facut...Seamana cu ciorbita bunicii (specifica zonei pe care o reprezinti).=P~
    Leely

    RăspundețiȘtergere
  3. Acel semn trebuia sa arate k salivez...
    Leely

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Leely...ma bucur ca iti place, a fost si delicioasa rau!!

    RăspundețiȘtergere
  5. O primavara senina si calda! Un premiu dragut, de primavara te asteapta la mine !

    RăspundețiȘtergere
  6. :* f.buna, eu pun si bors, e delicioasa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu o acresc cu bors si fac taietel de casa. Iese o bunatate. Sa mai ai si curca de tara.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF