duminică, 1 septembrie 2013

Ciolan Copt


Acesta este un fel de mancare pe placul barbatilor...:)))
....dar si al doamnelor...:)
Nu cred ca mai este cazul sa va spun ca ingrasa putin :))....dar mancat de 2-3 ori pe an, nu moare nimeni.
Problema este ca odata ce l-ati facut, o sa deventi dependenti de o asa bunatate...:))

Acum sa va spun ce ne trebuie la prepararea ciolanului copt.
1 ciolan maricel 
cateva boabe de piper
2-3 foi de dafin

Intr-o oala mai maricica se pune la fiert ciolanul impreuna cu piperul si foile de dafin pentru cca 1 ora in oala cu presiune.
Daca nu aveti oala cu presiune, fierbeti-l in oala obisnuita cu capac cca 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a fiert ciolanul, puneti-l intr-o tava cu putin ulei si o canuta din zeama in care a fiert.
Adaugati cateva boabe de piper in tava, iar pe ciolan puneti piper proaspat macinat.
Sare nu este nevoie sa puneti, sigur a fost sarat destul de catre producator.
Dati tava la cuptor la 180 grade pentru inca 1 ora, sau pana cand este rumenit frumos.
De aici ramane ca fiecare sa-l serveasca dupa plac.... cu cartofi prajiti, piurre de cartofi, orez, salata, muraturi, varza acra...
Noi l-am devorat cu sos de hrean, aveti reteta AICI.
Sper ca v-am convins cat este de bun.
Va astept cu pareri...:)

Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF