Daca sunteti in cautarea unei retete de prajitura usoara, simpla si rapida....aceasta este.
Profitati de prune cat este toamna, insa se poate face cu orice fruct, chiar si din compot.
Ingrediente
Pentru coca:
370 gr unt.
700 gr faina
3 oua
6 linguri zahar
1 praf de copt
zahar vanilat, esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
sare
Pentru umplutura
500 gr prune
100 gr zahar brun
50 gr unt
1 lingurita scortisoara
Reteta este primita de la mama unei prietene.
Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand, un strop de sare, praful de copt, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Amestecam totul bine si aduagam faina cernuta putin cate putin.
Trebuie sa obtinem o coca mai moale.
Din coca obtinuta taiem un sfert si o bagam la frigider intr-o punga, iar restul de coca se intinde in tava pe hartie de copt.
Prunele taiate felii se aseaza peste coca din tava...
...nu uitati sa faceti gauri in coca cu furculita din loc in loc.
Zaharul brun amestecat cu scortisoara se pune peste prune.
Cele 50 gr unt se taie cubulete si se pune din loc in loc.
Coca oprita in frigider se rade pe razatoarea cea mare peste prune.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana se rumeneste.
Se serveste rece pudrata cu zahar pudra, sau calda cu o cupa de inghetata.
Pofta buna si spor la treaba!
Este foarte buna. Noi facem o prajitura tot cu aluat ras dar cu gem de prune!
RăspundețiȘtergere