luni, 27 august 2012

Nuci umplute


Anul trecut prietenii mei Gabi si Zamzu mi-au cumparat aceasta forma de facut nuci (nu ma intrebati de unde, Zamzu stie...)
Din lipsa de timp nu am folosit-o, insa acum a venit si randul ei...:-)

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
1 cana ulei
1 cana zahar
1 praf de copt
esenta de vanilie
zahar vanilat
faina cat cuprinde

Pentru crema:
200 gr ciocolata
200 gr unt
5 linguri lapte
2 linguri cacao
8 linguri zahar pudra
esenta de rom
5 linguri nuca macinata (optional)


Pentru aluat amestecam toate ingredientele inafara de faina. Faina se pune putin cate putin pana se obtine un aluat moale dar din care sa putem modela bilutele pentru nuci. Nu exagerati cu faina, pentru a nu face niste coji tari.
Dupa ce ati framantat aluatul, faceti bilute pe care le puneti in forma de nuci (neaparat sa fie incinsa, altfel se lipesc). Punem forma pe flacara aragazului la foc potrivit pana se fac maronii ( se intoarce forma pe ambele parti sa se coaca uniform).


Crema
Laptele, ciocolata si 4 linguri de zahar se pun la topit pe baie de aburi pana cand toate ingredientele se topesc.
Untul se mixeaza cu restul de zahar si se adauga treptat in compozitia de ciocolata racita. Punem nuca si dam crema la frigider pt cca 1 ora.
Umplem cu crema rezultata cojile de nuci.
Nucile umplute se dau prin zahar pudra.

Daca aveti musafiri sau daca le luati pe drum, sunt foarte bune daca inainte de a le da cu zahar pudra se tin 2-3 zile intr-o punga, astfel se inmoaie foarte bine. Abia apoi se dau prin zahar pudra.


 Pofta buna!


Reteta este luata de pe blogul Bucatarului Maniac, adica de aici

17 comentarii :

  1. imi aduc aminte de copilarie! f frumoase ti-au iesit! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce bine arata, nu am mai mancat de ceva timp nuci umplute dar imi aduc amine ca erau preferatele mele cand eram mica. Am sa caut si eu forma!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anamaria si eu le stiu tot din copilarie. Daca este din Bucuresti se poate sa gasesti prin piete.

      Ștergere
  3. Sunt asa delicioase ca as manca zilnic!

    RăspundețiȘtergere
  4. Amintiri minunate ma leaga si pe mine de aceste "nuci". Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca pe toti ne leaga amintiri frumoase de acest desert. Te pup Sara!

      Ștergere
  5. :)..nuci am prestat si eu zilele trecute! mai greu imi e parca sa pun reteta pe blog! forme de nuci se gasesc la Big ( Piata Sudului), dar sunt destul de scumpe. Mai lasa nenea ala la pret, daca ii cumpri mai multe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ophelia nu am vazut prin piata sudului, dar ce-i drept nici nu m-am uitat.

      Ștergere
    2. BUNA ! IN CE ORAS LE-ATI VAZUT? MS

      Ștergere
    3. BUNA! AS VREA SA STIU IN CE ORAS LE-ATI VAZUT! MS

      Ștergere
  6. Vaaaai, iar imi pun pofta-n cui...asta ptr ca nu am forme :(
    Data viitoare sa-mi trimiti prin curierat :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti trimit cu mare drag....:-)

      Ștergere
    2. Daca nu avem forme, n-am putea face fursecuri din aluat si sa le lipim cu crema?

      Ștergere
  7. As vrea si eu, dar sa le faca altcineva. hahaha
    Am si forme, dar nu ca ale tale. Sunt individuale si mai greu de manevrat, iar reteta era in punga cu forme.
    Naina, ai pe blogul meu o provocare la o leapsa. Daca vrei si ai timp te rog sa o iei.
    Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facute de altcineva sunt intotdeauna cele mai bune...:-)))

      Ștergere
  8. Of Doamne ce dor mi-e de prajiturile astea!!!N-am mancat de cand eram micuta si ne facea bunica.Ce n-as da si eu sa gasesc o forma de asta...
    Sunt superbe nucile tale.
    Te pup;-)

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF