miercuri, 26 septembrie 2012

Supa crema de linte



Lintea este inrudita cu fasolea si mazarea. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, eu insa o cumpar fiarta gata de la Bonduelle.
Lintea are un continut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteina si nu contine colesterol.
O reteta mai buna si mai usoara de supa crema nu cred ca veti gasi.....:-)
La noi in familie este nelipsita saptamanal.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie de linte de la Bonduelle
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 telina mai mica
1 ardei gras
sare

Legumele curatate si taiate mari se pun la fiert in 3 l de apa si putin sare.
Cand legume sunt aproape fierte, se punea lintea.
Se lasa sa mai fiarba cca 20 minute, dupa care se strecoara. Zeama rezultata se pastreaza. Legumele de paseaza cu blenderul adaugandu-se zeama putin cate putin, pana ajunge la consistenta unei supe mai groasa.
Se strecoara prin sita pentru a scapa de pielitele lintei.
Se potriveste de sare si se serveste cu crutoane de lipie.
Dupa preferinte se poate adauga si putina lamaie stoarsa.
Sa va spun cum se fac crutoanele de lipie: lipia se taie in patratele si se prajeste cateva secunde in ulei de palmier incins. Se scot pe servetele de hartie si gata treaba.
Pofta buna la o asa bunatate!

6 comentarii :

  1. nu stiam ca cei de la Bonduelle au scos si linte la cutie;de obicei la supa se foloseste lintea rosie ,iar cea verde ptr felul 2.
    si eu o fac destul de des ,si asta datorita timpului redus de fierbere.
    luminita

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ca am rasfoit blogul tau si am dat de aceasta reteta e o nebunie chiar zilele astea am sa o fac...eu am linte uscata dar cu siguranta e la fel de buna ca cea din conserva

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am facut niciodata linte. Dar asa cum spui tu e ok!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte gustoasa lintea! Se prepara mult mai repede decat fasolea si seamana la gust cu ea. Cu mentiunea ca usturoiul ii da un gust mult mai bun. Cand am gatit o prima data am pus f putin usturoi,3-4 catei, de teama sa nu i strice gustul. A fost buna dar a doua oara am indraznit sa pun mai mult usturoi....supa a fost excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai ales in sezonul rece mancam supa de linte. Eu prefer sa o fierb eu, e minunata.

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF