Placinta cu pui si ciuperci poate fi mancata calda sau rece, nu stiu cum sa va spun ca este mai buna.
Este usor de facut si usor de mancat :)
Acum sa va spun si cum se face.
Deci, aveti nevoie de:
1 kg piept de pui dezosat
500 gr ciuperci
2 cepe
200 gr smantana
4 oua
100 gr cascaval ras
sare, piper
2 bucati aluat foietaj decongelat
Intr-o tigaie puneti la calit in putin ulei ceapa taiata marunt.
Dupa 3-4 minute, adaugati pieptul de pui se taiat bucatele mici.
Amestecati totul bine si lasati pe foc cca 10 minute.
Ciupercile spalate bine se taie felii se pun in tigaie peste pui.
Punem capacul si lasam sa se inabusesca inca 10 minute.
Separat intr-un castronel batem ouale cu smantana si cascavalul ras.
Stingem focul, dam tigaia deoparte si adaugam compozitia de ou cu smantana, cascaval si amestecam totul bine.
Potrivim de sare si piper.
Intr-o tava punem o foaie de foietaj si il intepam pe alocuri cu furculita.
Adaugam compozitia...
...iar deasupra punem ce-a de-a doua foaie de foietaj.
Taiati marginile de foietaj ce vin peste vas si cu o furculita apasati pe margine sa se sigileze cele doua foi.
Pe mijloc faceti o crestatura cu cutitul sau treceti cu furculita prin aluat din loc in loc.
Ungeti suprafata cu galbenus de ou si dati la cuptor la 180 grade cca 30 minute sau pana se rumeneste.
Duminica frumoasa sa aveti!
Ce buna este!!
RăspundețiȘtergere