Daca tineti post, va recomand aceasta mancarica.
Este usoara, ieftina si foarte buna.
Aveti nevoie de:
3 gutui
15-20 bulbi de arpagic
5 linguri ulei (sau 50 gr unt daca nu tineti post)
1 cana supa de legume
4 linguri zahar
1 lingura faina
2-3 linguri zeama de lamaie
Gutuite se taie in patru, se taie cotoarele si se feliaza.
Se stropesc cu lamaie si se dau deoparte.
Arpagicul se opareste timp de 1-2 minute intr-o cratita cu apa fiarta...
...apoi scoateti-l sub un jet de apa rece.
Dupa ce s-a racorit putin, apasati intr-un capat fiecare bulb si foile se vor curata imediat.
Intr-o cratita incingeti uleiul apoi rumeniti usor feliile de gutui...
....pe ambele parti.
Scoteti-le pe o farfurie.
In alta cratita puneti zaharul si caramelizati-l usor la foc mic, adaugati supa de legume si lasati sa fiarba 5 minute.
Amestecati faina cu o cana de apa si puneti-o in sosul caramel.
Adaugati arpagicul, feliile de gutui si amestecati usor.
Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba mancarica la foc mic cca 15-20 minute amestecand din cand in cand.
Se serveste calda cu paine prajita.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu