miercuri, 5 martie 2014

Gris cu lapte

Foarte des fac orez cu lapte, aseara insa am schimbat ingredientul principal si l-am inlocuit cu gris :) .....mmmm, o bunatate cu sirop de caramel.
Din acest dulce banal al copilariei, puteti face un desert cu care sa va surprindeti familia si chiar musafirii.

Aveti nevoie de:
1 cana gris
5 cani lapte
1 cana zahar
2 plicuri zahar vanilat
50 gr unt

Laptele se pune la fiert cu zaharul vanilat.
Cand incepe sa clocoteasca, se da focul mic si se adauga grisul in ploaie.
Pentru a amesteca grisul, folositi un tel, astfel nu va face cocoloase.
Amestecati grisul cca 10 minute, adaugati zaharul si lasati sa mai fiarba 2 minute amestecand mereu.
Opriti focul si adaugati untul. 
Amestecati bine pana la incorporarea untului.
Daca grisul vi se pare prea fluid, nu va faceti griji, cand incepe sa se raceasca se va ingrosa.
Separat intr-o cratita puneti o canuta de zahar la topit. 
Cu zaharul topit tapetati un vas ceramic (castron, tava, vas de yena).
Puneti in vas grisul si lasati-l sa se raceasca.
Zaharul caramel se va topi si va face un sos minunat pentru gris.
Daca nu va place zaharul caramel, serviti grisul cu dulceata sau sirop de fructe.












2 comentarii :

  1. Ce mi--ar mai placea si mie asa ceva , dar cu diabetul meu :( ... nicio fructoza nu se caramelizeaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inlocuiesti caramelul cu ceva ce iti merge si tie... :)

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF