vineri, 18 ianuarie 2013

Risotto alla milanese


Nu va puteti inchipui cat de bun este acest orez, si foooarte usor de facut.
Daca v-ati saturat de banalele garnituri, ca de exemplu piurreul de cartofi, puteti incerca acest orez.
Aveti nevoie de:
1 cana orez
1 l supa de pui
1 ceapa
1 pahar vin alb (cca 200 ml)
50 gr unt
50 gr parmezan ras
putin ulei (2-3 linguri)
jumatate lingurita sofran
sare 
piper alb

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei.
Supa o punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam sofranul si stingem focul.
Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam orezul iar dupa 2-3 minute punem vinul.
Amestecm bine si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul va absorbi vinul. 
Cand ramane fara lichid, se adauga cu polonicul cate putin din supa de pui in care am pus sofranul.
Acesta ii da orezului o culoare deosebita, dar si o savoare aparte...veti vedea.
Orezul trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, sa faca "valuri" cand treci cu lingura prin el....intelegeti voi ce vreau sa zic...:)
Nu trebuie fiert pana se sparge bobul, orezul trebuie sa fie putin al dente.
Dupa ce ati pus toata supa, iar orezul a absorbit lichidul, trageti tigaia de pe foc, adaugati untul si parmezanul ras.
Amestecati putin, puneti capacul si lasati orezul acoperit cca 5 minute.
Pentru ca parmezanul este sarat, potriviti de sare si piper la sfarsit.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF