Aveam in plan de multa vreme sa fac aceasta placinta si in sfarsit am reusit. Este foarte buna si merge de minune cu un pahar de bere sau suc (dar berea este mai buna...:-)).
Nu este un preparat greu de facut, dar necesita ceva timp la intinsul foilor.
Ingredientele sunt urmatoarele:
Pentru foi:
500 gr faina
1 ou
1 galbenus
125 gr unt moale
apa calduta cca 200 ml
Umplutura:
1 kg carne amestec porc cu vita
150 gr unt
1 pahar de vin dulce
1 legatura marar
2 cepe
sare, piper
jumatate lingutita cimbru uscat
Ingredientele pentru aluat se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale.
Se lasa sa se odihneasca cca 30 minute timp in care ne ocupam de umplutura.
Pentru umplutura taiam ceapa marunt si o prajim usor in 50 gr unt cam 5 minute.
Adaugam carnea sa se caleasca, punem vinul, un paharel mic de apa(100 ml), putina sare, piper, cimbrul si se lasa sa se gateasca jumatate de ora. La sfarsit se pune mararul tocat.
Placinta se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt.
Tava mea are dimensiunile 35/24, dar este ok si daca aveti tava mai mare.
Aluatul de foi il impartim in 12 bucati egale. Eu il impart prima data in 3 bucati, apoi fiecare bucata o impart in 4.
Se intinde fiecare bucata foaie de marimea tavii, subtire ca hartia.
Fiecare foaie se pune in tava si se unge cu unt topit.
Dupa ce ati pus 4 foi se pune jumatate de umplutura apoi alte 4 foi, iar umplutura si in sfarsit ultimele 4 foi unse si ele cu unt topit
Se da la cuptor la 175 grade pana se rumeneste.
Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.
Pofta buna si week-end placut!
yamiii! ai avut parte si de ajutor serios cu Kitchen Aid-ul! :)
RăspundețiȘtergereAsa este Ophelia, este prietenul meu cel mai bun...:-))
ȘtergereImi plac placintele cu orice fel de umplutura. Pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!! Nu am facut niciodata cu altuat pregatit in casa... de obicei cumparam din ala congelat (din comoditate) :))
RăspundețiȘtergerePupici
Super buna , am facut si eu astazi , recomand o modificare in loc de cinbru , puneti busuioc proaspat , iese mai aromata. Ms pentru inspiratie , pupici
RăspundețiȘtergereSuper buna , am facut si eu astazi , recomand o modificare in loc de cinbru , puneti busuioc proaspat , iese mai aromata. Ms pentru inspiratie , pupici
RăspundețiȘtergereBuna Alexa, ma bucur ca ti-a placut placinta. In ceea ce priveste modificarea, tine de gustul fiecaruia, mie nu imi place busuiocul asa ca....dar pt cine prefera aceasta aroma este bine de stiut.
Ștergere