marți, 3 ianuarie 2012

Prajitura Mimoza


Fiind prima postare din anul 2012, incep prin a va spune LA MULTI ANI! 
Sa fiti sanatosi si sa aveti un An Nou plin de bucurii!
Acum sa trecem la treaba...:-)
Reteta de astazi este luata de pe blogul lui Pansy, adica de AICI. Te pup Pansy si saru'mana de reteta!
Este o prajitura deosebit de aromata si delicioasa.

Ingredientele sunt
Pentru foi
250 gr unt
125 gr zahar pudra
1/2 pachet praf de copt
4 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
zahar vanilat
4-5 linguri smantana
500 gr faina

Crema:

200 g unt
200 g zahar pudra
1 ceasca lapte caldut
4 linguri faina
unt cat o nuca
sucul si coaja rasa de la o lamaie
zahar vanilat
1 borcan gem de visine de 400 gr

Pentru foi se framanta toate ingredientele astfel incat sa rezulte o coca potrivit de tare.
Se imparte in patru parti egale, iar fiecare parte se intinde cu sucitorul pe masa infainata.
Se face de dimensiunea dorita sau mai bine zis, dupa marimea tavii pe fundul careia urmeaza sa coaceti foile.

Se coc foile la foc mai tare la inceput, cam 5 minute iar apoi se da cuptorul la foc mic cca 10 minute.
Foile trebuie sa ramana albe.

Pozele sunt facute seara, asa ca lumina nu este de calitate. Sper sa va dati seama cum arata.

Pentru crema procedam astfel:
Untul se freaca spuma cu mixerul iar apoi adaugam zaharul pudra.
Cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece pana la obtinerea unei paste, dupa care adaugam si restul de lapte putin cate putin. Se fierb la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Se adauga si unt cat o nuca (o lingurita), in aceasta crema. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat cu zaharul pudra. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si zeama de la lamaie.

Dupa ce am facut si crema incepem asamblarea mimozei :-)
Punem pe o tava prima foaie si o ungem cu jumatate din borcanul de gem, punem a doua foaie iar peste ea vom pune toata crema.

Peste crema punem cea de-a treia foaie, o ungem cu restul de gem si in final ultima foaie care se pudreaza cu putin zahar pudra.

Prajitura se acopera cu folie si se lasa pana a doua zi, astfel foile vor trage din umezeala cremei si a gemului si se vor inmuia.


Pofta buna!

17 comentarii :

  1. Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!Sa ai parte numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani!
    Foarte aratoasa prajiturica!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani Naina!
    Foarte frumoasa prajiturica! Si gustoasa, pun pariu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoasa prajitura asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. arata atat de bine !! Combinatia intre gemul de visine, putin acrisor si crema de mai sus nu poate fi decat perfecta. Pe lista de prioritati, clar! Multumim :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah multumesc! Te pup, pe unde tot dispari??

    RăspundețiȘtergere
  7. Florin, gemul poate sa fie si de altceva, nu numai de visine, important este sa fie acrisor, sa faca balans cu crema destul de dulce.

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani !!! Cat mai multe retete !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ti-au iesit super foile !Vad ca ai ascultat sfaturile mele.daca ai fi vazut ce bulbucate au iesit primele mele foi !4 zile a durat sa se inmoaie !!!Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pansy mi-a iesit foarte bine, ce-i drept si eu am lasat-o vre-o 3 zile, dar a fost delicioasa. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. FOARTE FRUMOASA PRAJITURA!!!AM O INTREBARE;DE CE TREBUIE SA LASAM PANA A DOUA ZI,FOILE SUNT TARI???AM VAZUT CA AI SCRIS CA LE-AI LASAT 4ZILE....TOTUSI,CATE ZILE TREBUIE LASATA LA ODIHNA???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, foile sunt tari si ca sa se inmoaie trebuie sa strea cateva zile sa absoarba umiditatea din crema

      Ștergere

Print

Print Friendly and PDF