Reteta mea de crema de zahar ars este aceeasi de ani de zile, si o gasiti la Tort cu crema de zahar ars, insa de data aceasta am incercat o altfel de reteta, luata din cartea de bucate a lui Horia Virlan.
A iesit foarte buna, un pic cam dulce pentru gustul meu.
Mai jos am sa va dau ingredientele necesare.
Pentru caramel
1 pahar zahar
1 lingurita miere
Pentru crema de lapte si oua
450 ml lapte
2 oua
4 galbenusuri
1 pahar zahar
vanilie
Intr-o craticioara punem zaharul si lingurita de miere la foc mic, amestecand mereu pana la caramelizare.
Cand incepe sa prinda culoare maronie, se toarna in forme ceramice.
Eu am avut 4 forme rotunde si 4 patrate mai maricele.
Laptele se pune la fiert cu vanilia.
Intr-un bol amestecam ouale cu galbenusurile si zaharul, iar cand laptele a fiert, turnam cate putin in compozitia de oua cu zahar.
Compozitia rezultata se toarna in formele tapetate cu zaharul caramel.
Formele se aseaza intr-o tava in care vom turna apa fierbinte, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea formelor.
Dam tava la cuptor la 150 grade pentru cca 1 ora, sau pana cand compozitia din forme are textura piftiei.
Dupa ce crema de zahar ars s-a facut, se scoate si se da la rece cateva ore.
In momentul servirii se rastoarna cu grija pe farfurie.
Pofta buna!
Mie imi place la nebunie reteta asta! Nu refuz un gram de zahar in plus ;) Super arata!
RăspundețiȘtergereMinunat... mi-ai facut fofta. Pup!
RăspundețiȘtergereArata super bine si nu refuz nici eu o portie! Trebuie sa fac neaparat!! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut...
RăspundețiȘtergereda'aratoasa crema ai facut !!!!! de gust nu ma indoiesc ca a fost grozava !
RăspundețiȘtergereExcelent arata si-mi place foarte mult! As manca oricand :)
RăspundețiȘtergereyamy ce bine arata
RăspundețiȘtergerete asteapta un premiu la mine pe blog!!:P
RăspundețiȘtergereSuperb arata!!!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata! Delicios! O idee foarte buna de a face in vase mai mici, individuale!
RăspundețiȘtergere