Reteta aceasta este luata de pe blogul prietenei mele Gabriela Cara, multumesc de reteta Gabitzo!
Reteta originala avea bere Guinness (bere neagra) in compozitie, insa eu am inlocuit berea cu supa de vita, berea aceasta avand un gust mai amar, nu sunt sigura ca mi-ar placea, asa ca nu am riscat.
Daca vreti sa vedeti reteta originala, vizitati blogul Gabrielei
Ingredientele pentru aceasta mancarica sunt:
1 kg carne vitel
2-3 cepe
2 morcovi
4 catei de usturoi
4 linguri faina
sare, piper, boia dulce
cimbru
750 ml supa de vita
Intr-un castron punem faina, sarea, piperul, boiaua si amestecam bine.
Carnea se taie in bucatele potrivit de mari.
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o tigaie cu putin ulei cateva minute, sau pana devine stricloasa.
Se adauga usturoiul taiat feliute subtiri.
Ceapa si usturoiul se pun peste carne.
Se adauga morcovi taiati mai maricel, supa de vita si cimbrul.
Se lasa sa dea un clocot, apoi de baga la cuptor in oala acoperita cu capac la 160 grade cca 2 ore, avand grija sa mai mestecam din cand in cand.
Delicioasa aceasta mancarica!
Noi am servit-o cu piurre de cartofi.
Foarte frumoasa prezentarea! Si cu siguranta foarte buna e tocanita! Pup
RăspundețiȘtergereScimb de link cu Herb – Plante medicinale
RăspundețiȘtergerehttp://plante-medicinale-herb.blogspot.com/
Am adaugat blogul tau la BLOGROLL.
Multumesc!
Uhmmmmm, ador tocanita de vitel... <3 Pup, scumpa!
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioasa !!
RăspundețiȘtergere