miercuri, 14 decembrie 2011

Tocanita de vitel


Reteta aceasta este luata de pe blogul prietenei mele Gabriela Cara, multumesc de reteta Gabitzo!
Reteta originala avea bere Guinness (bere neagra) in compozitie, insa eu am inlocuit berea cu supa de vita, berea aceasta avand un gust mai amar, nu sunt sigura ca mi-ar placea, asa ca nu am riscat.
Daca vreti sa vedeti reteta originala, vizitati blogul Gabrielei

Ingredientele pentru aceasta mancarica sunt:
1 kg carne vitel
2-3 cepe
2 morcovi
4 catei de usturoi
4 linguri faina
sare, piper, boia dulce
cimbru
750 ml supa de vita

Intr-un castron punem faina, sarea, piperul, boiaua si amestecam bine.
Carnea se taie in bucatele potrivit de mari.
Se da prin faina condimentata si se prajeste in putin ulei.

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o tigaie cu putin ulei cateva minute, sau pana devine stricloasa.
Se adauga usturoiul taiat feliute subtiri.

Ceapa si usturoiul se pun peste carne.
Se adauga morcovi taiati mai maricel, supa de vita si cimbrul.
Se lasa sa dea un clocot, apoi de baga la cuptor in oala acoperita cu capac la 160 grade cca 2 ore, avand grija sa mai mestecam din cand in cand.
Delicioasa aceasta mancarica!
Noi am servit-o cu piurre de cartofi.

4 comentarii :

  1. Foarte frumoasa prezentarea! Si cu siguranta foarte buna e tocanita! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Scimb de link cu Herb – Plante medicinale
    http://plante-medicinale-herb.blogspot.com/
    Am adaugat blogul tau la BLOGROLL.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhmmmmm, ador tocanita de vitel... <3 Pup, scumpa!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF