Acest tort este un deliciu fara nici o exagerare.
Ingrediente:
Blatul:
5 oua
5 linguri apa
10 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao.
Mousse de zmeura:
200 gr zmeura
3 galbenusuri
1 albus
6 linguri lapte
150 gr zahar
200 ml frisca
10 gr gelatina
Mousse de ciocolata alba:
Aceleasi ingrediente ca la mousee de zmeura, numai ca in loc de zmeura punem 200 gr ciocolata alba.
Glazura:
160 ml smantana
100 gr zahar
100 gr cacao
160 ml apa rece
10 gr gelatina
Sirop
500 ml apa
5 linguri zahar (daca vreti mai dulce, puneti mai mult)
1 plic capuccino de vanilie
Blatul se face astfel: se separa ouale, albusurile se bat bine iar apoi se pune apa. Cand devin tari se adauga zaharul putin cate putin iar apoi galbenusurile.
Faina se cerne impreuna cu cacaoa si se pune cate o lingura in compozitie amestecandu-se de jos in sus.Se pune in tava tapetata si se da la cuptor 25-30 min.
Cat blatul este la cuptor facem mousse-ul de zmeura.
Galbenusurile se pun cu jumatate din zahar si 6 linguri de lapte pe baie de aburi amestecandu-se pana se ingroasa ca o smantana, iar apoi lasam sa se raceasca. Albusul se bate bine cu restul de zahar. Frisca se bate bine si se amesteca cu albusul si galbenusurile. Punem si gelatina hidratata in putina apa calduta. Se adauga zmeura pasata cu blenderul.
Siropul se face asa: puneti intr-un ibric la fiert apa cu zaharul, cand clocoteste stingeti focul si adaugati capuccino. Siropul se da la racit (se foloseste numai racit complet).
Blatul se taie in doua. Punem prima parte intr-o tava, se insiropeaza si se pune mousse-ul de zmeura.
Peste mousse eu am pus piscoturi insiropate.
Punem peste piscoturi mousse-ul de ciocolata alba, care se face la fel ca cel de zmeura numai ca inlocuim zmeura cu ciocolata topita la microunde.
Punem si cealata parte de blat, insiropam si dam la frigider cateva ore ( este bine de seara pana dimineata).
Se rastoarna pe un gratar.
Peste tort punem glazura facuta astfel: amestecam smantana cu zaharul , apa si cacaoua. Punem pe foc amestecand bine si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si gelatina dizolvata in putin apa. Se strecoara si se toarna din belsug peste tort.
Se mai da la rece cateva ore si se orneaza dupa imaginatie.
Pofta buna!
Pare exceptional, arata incredibil de bine in orice caz! Felicitari!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar!
RăspundețiȘtergereOooo...ce bine arata...si daca este cu parfumata zmeura....este preferatul meu!Super!
RăspundețiȘtergereArată superb...şi cred că este
RăspundețiȘtergereun deliciu,deja mi-a lăsat gura apă..
Feilicitării...
O săptămână frumoasă şi plină de bucuri!
Te îmbrăţişez cu drag!
Un deliciu, ii simt savoarea.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
best ever :)
RăspundețiȘtergereAm ramas cu ochii lipiti de monitor.....Arata suuuper bine.
RăspundețiȘtergereDelicios si aromat trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerenaina,meriti un premiu ce te asteapta cu rabdare la mine pe blog
RăspundețiȘtergerewow.. arata demential... ... super...
RăspundețiȘtergereit is a very beautiful cake!!
RăspundețiȘtergereSalut, aş dori sã facem 3-way link exchange, uite pot sã-ţi ofer un link pe blogul meu http://ionut-marin-imobiliare.blogspot.com/ şi în schimb aş dori un link pentru siteul http://golf3.ro/ cu titlu Golf 3 ... dacã eşti de acord adaugã-mã te rog şi apoi trimite-mi mail la ionut@golf3.ro cu ce vrei sã aparã la mine pe blog. Mulţumesc
RăspundețiȘtergereDeci, nu stiu cum am ratat blogul tau pana acum! Este super! Nu mai vorbesc de retete si poze! Totul arata foarte bine! Felicitari! Treci si pe la mine daca doresti.
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru reteta.Am facut tortul pentru aniversarea de 2 ani a fetitei mele.Am primit multe laude si a avut un succes nebun.
RăspundețiȘtergereAnonim, ma bucur ca v-a placut tortul. Si in familia mea este foarte apreciat. Te mai astept pe blogul meu!
RăspundețiȘtergereSuper combinatia! Foarte frumos tortul !
RăspundețiȘtergerece dimensiune are tava?
RăspundețiȘtergereTava are dimensiunea 28 cu 24.
RăspundețiȘtergereBuna, smanatana pt glazura este cea obisnuita sau ai folosit smantana dulce pt gatit?multumesc mult, abia astept sa fac tortul:)
RăspundețiȘtergereLiana
Liana, este smantana pentru gatit. Te astept cu vesti sa-mi spui cum ti-a placut!
ȘtergereGrozav!:)
RăspundețiȘtergereeste DELICIOS va recomand sa-l incercati.eu l-am facut de 2 ori.foarte bun si iasa exact ca si in foto
RăspundețiȘtergereeste DELICIOS va recomand sa-l probati.eu l-am facut de 2 ori si merita.iasa exact cum apare in foto
RăspundețiȘtergereChiar este bun!
Ștergerefoarte bun
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul!insa as vrea sa intreb cum l-ati indepartat de pe gratar dupa ce ati turnat glazura..
RăspundețiȘtergereMultumesc, este nemaipomenit de bun! Ca sa luati tortul de pe gratar, bagati cu grija intre tort si gratar tava sau platoul pe care va fii pus tortul.
RăspundețiȘtergerepot inlocui zmeura cu capsuni?de care sirop se face la piscoturi?Multumesc!
RăspundețiȘtergereDiana poti inlocui zmeura cu orice fruct, ex: caise, piersici (din compot pe vremea asta), capsuni....etc. Piscoturile se inmoaie in siropul facut pentru blat. (apa, zahar, capucino)
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAm facut tortul pentru aniversarea de 1o ani a baietelului. Din pacate am incercat sa fac mousse-ul concomitent (cel alb si cel de zmeura) si cel alb nu mi s-a intarit, din cauza ca am pus gelatina cand era deja rece si nu s-a mai dizolvat :-( Chiar si asa, s-a mancat pe rupte....Multumesc pentru reteta...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut, insa imi pare rau ca nu a iesit cum trebuia. Data viitoare vei stii cum sa faci..:)
ȘtergereAm facut tortul pentru aniversarea de 1o ani a baietelului. Din pacate am incercat sa fac mousse-ul concomitent (cel alb si cel de zmeura) si cel alb nu mi s-a intarit, din cauza ca am pus gelatina cand era deja rece si nu s-a mai dizolvat :-( Chiar si asa, s-a mancat pe rupte....Multumesc pentru reteta...
RăspundețiȘtergereBuna, ati folosit smantana lichida pentru glazura sau smantana normala? si gelatina se pune in galbenus sa se dizolve? astept raspuns te rog
RăspundețiȘtergereBuna Hermy, am folosit smantana de gatit La Dorna mai grasa. Despre gelatina scrie in reteta ca se hidrateaza in putina apa calduta pana se topeste, apoi se pune in compozitie (albusul batut amestecat cu frisca batuta si galbenusurile facute pe bain marin si racite)... Daca mai este ceva ce nu ai inteles, te rog sa-mi spui.
ȘtergereMultumesc mult pt raspuns, acum am terminat o, mi a luat cam 3 ore jumate, pfiu....la mousse ul de zmeura nu mi s a dizolvat gelatina si am pus o asa, dar cea de ciocolata mi a iesit super, multumesc mult inca o data, am mai facut de cateva ori tortul, dar acum a fost prima data cand l am facut singura...e super bun si arata superb...esti o specialista, pupici, God bless you
RăspundețiȘtergereBravo Hermy, sigur o sa fie delicios! Te pup!
Ștergere