Ingredientele sunt pt 6 persoane:
Pentru tocanita:
1 kg pulpa de porc taiata bucatele
2 cepe
2 morcovi
2 ardei grasi
4 cartofi
suc de rosii
sare, piper
Pentru turtite
300 gr faina
100 gr unt
2 cutii de iaurt cremoso
1 praf de copt
sare
Tocanita o facem astfel: punem carnea la prajit adaugand apa calda pana se inmoaie. Adaugam apoi legumele taiate, sarea, piperul si mai lasam la foc cca 15 min.
Punem sucul de rosii si lasam sa fiarba cu capacul pus pentru inca 30 min.
Intre timp facem turtitele.
Intr-un castron se pune faina, praful de copt, sarea si se freaca cu untul (eu l-am topit la microunde) pana ce amestecul arata ca firmiturile fine de paine. Se adauga crema de iaurt si se framanta aluatul.
Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Se face o foaie mai groasa din care se fac forme cu un pahar.
Tocanita se pune intr-o tava iar turtitele peste ea.
Se da la culptor pt 30 min, sau pana cand turtitele sunt rumenite.
Pofta buna!
Reteta este luata de pe blogul superpicant, adica de aici.
Felicitari Naina, arata foarte gustos!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, tocana si turtitele deasupra la cuptor. Trebuie sa fie un deliciu.
RăspundețiȘtergerece grozav arata !interesanta reteta !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si sectiunea in turtita!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie delicioasa!
oau! chiar arata tare bine! hm....as incerca-o si eu ca am ceva carnita de porc la congelator :))...yami1
RăspundețiȘtergereMmmm...ce bine si apetisant arata!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant.. nu am mai vazut asa ceva pana acum... Felicitari
RăspundețiȘtergere