duminică, 17 mai 2015

Prajitura cu rubarba si capsuni

 Zilele trecute am gasit la Lidl rubarba frumoasa si capsuni dulci.
Cand le-am cumparat chiar nu stiam ce voi face cu ele, nu aveam in minte o reteta clara..am gasit insa o reteta de prajitura intr-o carte cumparata tot de la ei acum ceva timp.
A iesit o prajitura delicioasa.

Pentru o tava maricica aveti nevoie de:
500 gr rubarba
500 gr capsuni

Pentru blat
150 gr martipan
6 oua
225 gr unt
400 gr faina
400 gr zahar
5 linguri lapte
1 pastaie vanilie
1 praf de copt
1 pfar de sare

Pentru bezea
4 albusuri
1 lingurita zeama de lamaie

Rubarba si capsunile se spala si se taie felii.
Martipanul se taie in bucatele mici.
Untul se freaca spuma cu 200 gr zahar, adaugam semintele din pastaia de vanilie (sau zahar vanilat daca nu aveti pastaie), praful de sare si martipanul.
In compozitia rezultata incorporati treptat cate un ou.
Faina se amesteca ca praful de copt, se cerne si se pune in compozitie treptat impreuna cu laptele.
Amestecam usor si turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste compozitie puneti capsunile si rubarba.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 minute.
Cele 4 albusuri se bat spuma cu zeama de lamaie si cele 200 grame zahar ramase.
Bateti albusurile pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
Dupa ce au trecut 20 minute, scoateti tava din cuptor si intindeti peste fructe bezeaua.
Puneti prajitura din nou in cuptor pentru inca 15 minute, sau pana cand bezeaua s-a intarit.
Prajitura se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa preferinte.
Daca nu vi se pare destul de dulce, se pudreaza cu zahar pudra.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Print

Print Friendly and PDF