Nu stiu voi cum procedati cand faceti mamaliga, daca puteti face exact cat se mananca la o masa... mie mereu imi ramane.
In functie de ce pofte avem, ori o tai felii si o pregatesc la gratar, ori o fac si ca in reteta de astazi, adica la cuptor.
Reteta asta este o nebunie, pacat ca nu se poate transmite mirosul prin monitor...:)
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
4 felii mamaliga
2 ciuperci mari
50 gr unt
Patrunjel
1 catel de usturoi mai maricel
2 oua
Spanac
Parmezan
Sare, piper
Topiti untul si puneti-l intr-un castron.
Adaugati patrunjelul taiat marunt si usturoiul zdrobit.
Intr-o tava puneti feliile de mamaliga si ciupercile.
Sarati-le si piperati-le.
Cu o pensula de bucatarie, ungeti-le bine cu untul topit (amestecat cu usturoi si patrunjel).
Dati tava la cuptor pentru cca 15-20 min la 180 grade.
Intr-o cratita puneti apa si lasati-o pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Cand apa clocoteste, dati focul mic, puneti sare si putin otet.
Intr-un castron, spargeti un ou si puneti-l usor in apa.
La fel faceti si cu cel de-al doilea oua.
Se lasa in apa la foc mic cca 3 minute, nu mai mult, asta pentru a ramane galbenusul moale.
Dupa 3 minute se scot pe un servetel de bucatarie de hartie.
Dupa ce mamaliga si ciupercile s-au rumenit, si casa s-a umplut de miros :), se scot si se aseaza pe farfurie cate 2 bucati de mamaliga si o ciuperca....sau ma rog, cum aveti imaginatie.
Peste ele se aseaza frunze de spanac si un ou posat.
Presaram parmezan si putin patrunjel....si cam asta-i tot.
Legumele se pot inlocui dupa cum aveti pofte...in loc de ciuperci puteti pune dovlecel, in loc de spanac, rucola...etc.
Nu asa ca-i simplu?
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu