sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Tarta cu fructe


Daca va place crema de vanilie, musai sa faceti aceasta tarta.
Este simplu de facut si foarte savuroasa.
Eu o fac foarte des cand apare zmeura, insa nici cu fructe de padure nu este rea.

Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de:

125 gr faina
110 gr unt rece taiat cubulete
25 gr zahar
1 lingura lapte
1 plic zahar vanilat
un varf de cutit sare

 Se pun intr-un castron toate ingredientele si se amesteca usor cu mana sau la robot.
Se obtine un aluat care se baga la frigider invelit in folie alimentara cca 1 ora.
Dupa ce a trecut ora, pe masa infainata intindem bine aluatul pana obtinem o foaie cat forma de tarta.
Este bine sa aveti o forma de tarta cu fund detasabil, asa veti scoate tarta usor si fara sa se rupa la taiere.
Punem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam din loc in loc cu furculita.
Se da la cuptor la 180 grade cca 30 min sau pana se rumeneste usor.

Crema de vanilie
500 ml lapte
6 galbenusuri
100 gr zahar
50 gr amidon
3-4 pliculete zahar vanilat

Intr-o craticioara cu fund dublu, se pun la foc mic laptele cu 2 linguri de zahar si vanilia.
Intr-un castron amestecam bine galbenusurile cu zaharul si amidonul.
Cand laptele este gata sa dea in clocot,  punem crema de galbenusuri si amestecam energic.
Lasam pe foc mic si amestecam mereu pana cand crema se ingoasa.
Se pune rece peste aluatul de tarta si se orneaza cu fructe.
Se da la frigider 2-3 ore si se serveste pudrata cu zahar pudra.
O bunatate!

2 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF