joi, 6 februarie 2014

Ciulama de ciuperci

Sa nu-mi spuneti ca nu ati manca pe gerul asta o ciulama.....cu mamaliga, of course..:)
Reteta este simpla, doar ca necesita ceva timp...cca 1 ora, nu-i mult, dar cand foamea este mare, pare o vesnicie.
Retata de astazi include si carne, mai exact piept de curcan...dar puteti sa o faceti si numai cu ciuperci.
Aveti nevoie de:
1 ceapa maricica
30 gr unt
300 gr piept de curcan
500 gr ciuperci
300 ml smantana grasa
2 linguri amidon
1 cub concentrat de pui
sare, piper alb

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita cu unt (sau ulei), 2-3 minute la foc mic. 
Adaugati pieptul de curcan taiat cubulete, cubul concentrat de pui si putina apa. Puneti capac si amestecati din cand in cand.
Ciupercile spalate bine se taie felii mari sau sferturi si se adauga peste carne.
Se pune capcul si se mai amesteca in oala din cand in cand.
Apa nu este nevoie sa mai puneti pentru ca ciupercile vor lasa destula.
Smantana se amesteca cu amidonul, iar cand ciupercile  s-au inmuiat si apa a scazut se adauga smantana.
Amestecam usor pana se ingroasa, potrivim de sare si piper....si gata ciulamaua.
Se serveste cu mamaligutza calda.

2 comentarii :

  1. O bunatate;si eu pregatesc foarte des asa ceva dar ca sa elimin amidonul sau faina,folosesc smantana lichida

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF