duminică, 12 ianuarie 2014

Somon cu sos de capere

Este prima postare pe acest an, asa ca va urez La Multi Ani!
Sa aveti un an cu bucurii si sanatate!
Reteta de astazi este foarte simpla...somon la cuptor cu putin unt si lamaie.
Pestele spalat si curatat de oase si solzi se pune intr-un vas de ceramica sau yena.
Peste peste puneti cateva bucatele de unt, 2-3 felii de lamaie, sare, piper si putina apa.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180 grade pentru cca 30 min.

Cat timp pestele sta in cuptor facem sosul de capere
Aveti nevoie de:
1 borcanel de capere
30 gr unt
50 ml vin alb
100 ml smantana pentru gatit
piper alb
Intr-o craticioara la foc mic puneti untul sa se topeasca, adaugati caperele, vinul si lasati sa fiarba pana cand se evapora alcoolul, cca 10 minute.
Adaugati smantana si piperul, amestecati bine si gata sosul.
Daca este nevoie adaugati sare, dar nu cred.... caperele fiind deja sarate.

Cand somonul este gata, se aseaza in farfurie si se serveste cu sosul de capere.
Noi l-am mancat cu cartofi duchesse...
Reteta pentru cartofi duchese o gasiti AICI
Sa aveti pofta!

Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF