Pe cat este de frumoasa aceasta tarta, pe atat este de buna.
Daca veti face reteta o sa va convingeti.
Aveti nevoie de:
Blat
115 gr unt
225 gr biscuiti digestivi zdrobiti
Crema
675 crema de branza dulce (sau branza de vaci foarte fina)
175 gr zahar fin
4 oua
zeama de la o jumatate de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
85 gr ciocolata alba topita
Glazura
85 gr zahar brun
4 linguri sirop de artar
2 lingurite lapte
50 gr unt nesarat
1 lingura esenta de vanilie
115 gr nuci pecan
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade.
Biscuitii se zdobesc intr-un robot de bucatarie si se toarna peste ei untul topit. Daca nu aveti robot, puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobiti-i cu sucitorul.
Biscuitii si untul se amesteca bine si se intinde compozitia rezultata pe fundul unei forme de tarta cu diametrul de 23 cm si baza detasabila.
Crema de branza se bate bine intr-un robot sau cu mixerul de bucatarie. Se adauga zaharul, ouale, coaja si zeama de lamaie, si ciocolata topita (puneti ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi).
Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta fina care se intinde peste aluatul din biscuiti.
Prajitura se da la cuptor pentru 15 minute.
Cat timp este la cuptor facem glazura.
Intr-o cratita punem zaharul brun, siropul de artar, laptele, untul si esenta de vanilie.
Se incalzesc la foc slab pana se topesc ingredientele solide.
Se ia oala de foc si se adauga nucile pecan macinate.
Dupa ce tarta a stat 15 minute la cuptor se scoate si se toarna peste ea din loc in loc glazura obtinuta.
Se da din nou la cuptor pentru 30-35 minute, sau pana se rumeneste usor.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Poate fi servita cu inghetata sau o lingura de iaurt grecesc.
Minunat! Am mancat ceva asemanator si pot garanta ca gustul este pe masura aspectului.
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta!
Cu mare drag Carmen! Te pup!
RăspundețiȘtergere