vineri, 5 iulie 2013

Chiftele de cartofi


Aceasta este o reteta ideala atunci cand va ramane piurre de cartofi.
Este a doua reteta de acest gen pe care o pun pe blog, prima a fost Bulete cu cascaval si o gasiti AICI 
Pentru ca intotdeauna imi ramane piurre, m-am gandit sa-l resuscitez putin....rece nu mai este asa bun.
Asadar, ca si ingrediente pe langa piurreul ramas va mai trebuie:
2-3 oua
2 linguri faina
patrunjel tocat
sare, piper
optional puteti pune si bacon prajit
Piurreul se amesteca cu ingredientele de mai sus, si se potriveste compozitia rezultata de sare si piper.
 Se umezesc mainile cu putina apa si se formeaza chiftele aplatizate bine (sa se patrunda si la mijloc), daca le facem groase, la mijloc vor ramane moi.
Se prajesc in ulei incins...
 ...pana se rumenesc
Dupa ce s-au rumenit, se scot din tigaie si se pun pe servetele de hartie sa se scurga excesul de ulei.
Se servesc cu smantana sau iaurt grecesc...sau pur si simplu ca garnitura la friptura.
Pofta buna si spor la treaba!

Un comentariu :

Print

Print Friendly and PDF