luni, 27 mai 2013

Bruschete cu rosii

Bruschetele sunt gustari cu specific italian.
Exista foarte multe tipuri de bruschete, insa cele mai des intalnite sunt cele cu rosii si usturoi. 
Dupa parerea mea pot fi o modalitate de a reda gust painii chiar daca aceasta este veche.
Se prepara destul de repede, sunt delicioase si dispar imediat de pe platouri...:)

Pentru 2 bruschete aveti nevoie de:
1 rosie
2 felii de paine
1 graunte ustoroi
putin ulei de masline
2-3 frunze busuioc verde
sare grunjoasa
piper proaspat macinat
 
Feliile de paine se rumenesc usor pe gratar.
Grauntele de usturoi se taie in doua. 
Dupa ce painea s-a rumenit se freaca fiecare felie cu usturoi.
 Rosia se taie cubulete si se pun peste feliile de paine.
Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu piper si sare grunjoasa.
Busuiocul se pune peste rosii taiat marunt sau frunzulite intregi...dupa cum doriti.
Simplu, sanatos si foarte rapid.
Pofta buna si sa fiti sanatosi!

2 comentarii :

Print

Print Friendly and PDF