luni, 26 martie 2012

Negresa cu visine

Daca mai aveti in congelator visine, puteti face o negresa cu visine.
Ingrediente
7 oua
500 gr faina
70 gr cacao
350 gr zahar
300 ml ulei
125 ml lapte
1 praf de copt
esenta de rom
800 gr visine
Pentru sos
sucul lasat de visine
150 gr ciocolata
50 gr unt

Incepem prin a pune visinele la scurs intr-un castron, iar sucul rezultat se pastreaza.
Peste visinele scurse bine punem putina faina si le amestecam, astfel ele nu se vor lasa pe fundul tavii. Lasam visinele la o parte si ne ocupam de negresa.
Ouale se amesteca cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema.
Adaugam uleiul intr-un firicel subtire si amestecam din nou foarte bine.
Punem laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaoua si praful de copt. Amestecam de jos in sus pana la incorporarea totata a fainii.
Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele.
Dam tava la cuptor la 175 grade pentru 35-45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea
Dupa ce negresa s-a copt, o lasam la racit si ne ocupam de sos.
Intr-o craticioara punem sucul lasat de visine si il incalzim pe foc.
Dupa ce incepe sa fiarba, stingem focul, adaugam ciocolata si untul.
Amestecam bine pana la topirea acestora. Va rezulta un sos delicios.
Taiam negresa in patratele si turnam sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.
Lasam prajitura cateva ore sa se odihneasca.
Se serveste cu mare placere ...:-)
O primavara frumoasa!

Sursa AICI

11 comentarii :

  1. Visine, visine....arata nemaipomenit de bine....si delicios:)!!!!O zi minunata:X

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate de prajiturica! Ce ma fac eu daca nu am visine in congelator?! Clar, merg si cumpar! :)
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona poti sa folosesti visinele din compot, sunt la fel de bune...:-)

      Ștergere
  3. Superba negresa.Chiar ma gandeam si eu sa combin negresa cu visine.Cred ca a iesit excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru reteta, azi incerc si eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  5. oh, ce bine arataaaaaa! Sigur e super delicioasa <3
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti doresc sa ai un Paste luminat, linistit si cu ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru idei si ajutor. Reteta asta ne aduce aminte de copilarie:)

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF