miercuri, 30 martie 2011

Placinta cu branza


Acum cateva saptamani, v-am aratat o placinta cu branza cu foi rupte, astazi am sa va arat una putin diferita dar nu cu mult.
Pentru o tava mare avem nevoie de:
1 pachet foi de placinta
750 gr branza de vaci
6 oua
250 gr smantana
2-3 linguri zahar
2-3 linguri gris
Zahar vanilat, coaja de lamaie
1 praf de copt
100 gr unt (pentru uns tava)
Daca branza este mai uscata punem putin lapte

Inainte cu 2 ore de a va apuca de treaba, trebuie scoase foile de placinta din congelator.

Incepem prin a amesteca branza cu galbenusurile, smantana, zaharul, laptele, grisul si aromele.

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de branza amestecand cu grija de jos in sus.

Incepem sa montam placinta astfel: topim untul iar jumatate din el il punem in tava.
Pachetul de foi de placinta are 15 foi. Luam 5 foi de placinta si le punem peste untul din tava, turnam jumatate din compozitie.

Punem inca 5 foi de placinta, restul de compozitie si iar foi, pe care le vom unge cu cealalta jumatate de unt.

Dam placinta la cuptor la 180 grade pana se rumeneste.
Pofta buna!


7 comentarii :

  1. Bună draga mea!
    Arată super plăcinta ta..
    o voi încerca și eu.
    Să ai o zi excelentă!
    Te pup..

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara ,
    Arata fantastic placinta !
    Se poate face si cu bostan turcesc ?
    Acest blog este unul foarte bun ,retete scrise clar si corect , cantitati specificate ,temperaturi si executie pe intelesul tuturor , de apreciat si faptul ca se prezinta si prepararea retelor manual , nu doar cu masina de paine ,ca nu toata lumea are asa ceva ..poze foarte bune ...ceva de exceptie aici ..o placere sa citesti si chiar ai si curaj sa incerci produse care nu le-ai mai facut ! SUPER BLOG !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos MAria pentru aprecierile tale! Te astept cu drag pe blogul meu oricand!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi cer scuze, am uitat sa-ti raspund la intrebarea cu bostanul ....nu pot sa spun daca merge, dar poti incerca facand o portie mica. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. da ...reteta foarte buna , am facut cu branza si cu bostan

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF