Prajitura aceasta este de departe una dintre preferatele mele. Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti, sa nu mai spun ca este foarte usor de facut ( lasand la o parte treaba cu scosul samburilor).
Ingredientele sunt pentru o tava mare.
Aluatul:
350 gr faina
270 gr unt
2 galbenusuri
6 linguri lapte
2 linguri gris (pesmet)
1 varf de cutit bicarbonat
Crema:
100 gr faina
280 gr zahar pudra
200 ml lapte
400 gr smantana
3 galbenusuri
5 albusuri
zahar vanilat
Se dizolva bicarbonatul in lapte. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta bine.
In tava cu hartie de copt se intinde aluatul cu grija.
Ciresele se curata de samburi, se pun peste aluat si se presara cele 2 linguri de gris.
Dupa ce am aranjat ciresele in tava ne ocupam de crema.
Se amesteca faina cu laptele rece se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma.
Se toarna peste cirese si se da la foc iute, adica 200 grade.
Dupa 45 minute la cuptor:
Pofta buna!
Buuuna prajiturica!!!!!
RăspundețiȘtergereHai la premii!!!
mor de placerea prajiturii asteia !cred ca si niste frisca sau inghetata deasupra,cand o servesti nu are ce sa-i strice.
RăspundețiȘtergereEu fac prajitura asta cu visine. E mortala!!! Ar trebui sa o incerci si tu:)(daca vrei):)
RăspundețiȘtergereBianca cu visine o fac si eu de obicei, dar nu am gasit acum la piata decat cirese. Recunosc ca este mai buna cu visine. Te pup!
RăspundețiȘtergereSa ne bucuram de fructele astea cat mai sunt.
RăspundețiȘtergereArata apetisant.
Este o reteta minunata si cred ca merge si cu altfel de fructe!Multumesc,cu siguranta o sa o incerc!
RăspundețiȘtergerePupici!
Super rustic ...
RăspundețiȘtergerevreau si eu o bucatica cat de mica.bag de seama c-am ajuns tarziu cred ca nici firmiturile n-au mai ramas.
RăspundețiȘtergerepup cu drag
Doamne ce bine arata,imi ploua in gura de pofta!
RăspundețiȘtergereDaaaa....deci...adresa completa va rog...si orele cand putem face o vizita rapida pentru degustari!
RăspundețiȘtergereUnde pot face doar un foarte scurt comentariu despre sloganul "Masa este o placere, cand bucatareasa ti-e prietena!" ?
RăspundețiȘtergereDelta numai la retete poti face comentarii. Poti lasa aici un comentariu.
RăspundețiȘtergerehi nice blog
RăspundețiȘtergereadd me plase blog friend :)
Naina... super e prajiturica ta... felicitari...
RăspundețiȘtergereDe`a dreptul impresionant ! Felicitari !
RăspundețiȘtergeresuper am preparat-o si eu a iesit BESTIALL DE BUNA
RăspundețiȘtergereprajitura cu cirese este super!!!!1deja e a doua oara care o mancam an España!FELICITARI!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place...sa va fie de bine!
Ștergereexceptionala...foarte multi fani au aparut dupa primul impact cu aceasta bunatate!
RăspundețiȘtergereEste una dintre cele mai bune prajituri. Cam ingrasa ce-i drept, dar merge...:-). Sa ve fie de bine!
ȘtergereMultumesc, o reteta delicioasa !
RăspundețiȘtergere