luni, 21 iunie 2010

Orez cu lapte


Eu fac orezul cu lapte la aparatul cu aburi. Recunosc ca aparatul il folosesc mai mult iarna decat vara, mai ales la legume si peste.
Ingredinetele sunt:
1 canuta orez
2-3 canute lapte
4 linguri zahar
pentru servire am pus scortisoara si dulceata de prune umplute cu samburi de nuca

Orezul se spala bine in cateva ape, se pune in suportul aparatului iar peste el punem laptele fierbinte.

 Punem apa in aparat si gata treaba.

Dupa 1 ora de munca.... a aparatului binenteles, orezul arata asa:
Inainte sa-l punem in castronele, punem zaharul si amestecam bine.
Forte bun, de mult nu mai mancasem...:-)

Pofta buna!

5 comentarii :

  1. ce fel de aparat e acesta?
    nu iese la fel clasic prin fierbere?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai este un aparat unde preparatele sunt gatite numai cu aburi. Iese la fel ca la metoda clasica la gust, numai ca te scuteste de stat pe langa aragaz si invartit in ola...:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. in copilarie am mancat tone (poate putin exagerat)de orez cu lapte.imi place foarte mult.nu am facut la aparatul cu aburi niciodata desi scapi de amestecat in el si pazit sa nu se lipeasca.voi incerca varianta. te pupic cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ca mi-ai amintit de el.. si noua ne place taaare mult si asa, cu un praf de scortisoara deasupra e minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar azi am facut orez cu lapte,foarte bun! si al tau arata foarte bine si nu neg ca nu as mai vrea o portie, dar de data aceasta de la tine ca ai pus dulceata deasupra,si mai bun!pupici!

    RăspundețiȘtergere

Print

Print Friendly and PDF